Ληστεία Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, πατέρας και γιος

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ληστείας που καταγγέλθηκε το περασμένο Σάββατο εις βάρος ζεύγους ηλικιωμένων σε περιοχή του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες, προσποιούμενοι τους πωλητές ειδών προικός, μπήκαν στο σπίτι των ανυποψίαστων ηλικιωμένων και ασκώντας βία εναντίον τους άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό με

το οποίο διέφυγαν. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο 46χρονος πατέρας στον Τύρναβο Λάρισας, όπου και συνελήφθη, ενώ στο σπίτι που διατηρεί εκεί βρέθηκε μέρος της λείας τους και κατασχέθηκαν το Ι.Χ αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε η ληστεία, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε -επιπλέον- ως δράστης ληστείας που διαπράχθηκε με τον ίδιο τρόπο, τον περασμένο Ιανουάριο, με θύμα 52χρονο στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Την ώρα που ο 46χρονος οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 25χρονου γιου του. Επιπλέον, λίγες μέρες πριν τον τρόμο έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αργά το απόγευμα μέσα στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης μαζί με τον 8χρονο εγγονό τους. Ξαφνικά πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν το ζευγάρι και το παιδί και αφού τους είπαν ότι δεν θα τους πειράξουν, τους ζήτησαν να τους πουν πού θα βρουν τα χρήματα.

Ληστεία Θεσσαλονίκη: «Πήραν κάτι κοσμήματα παλιά της μητέρας μου συναισθηματικής αξίας»

Οι κουκουλοφόροι αφού έψαξαν καλά το σπίτι, έφυγαν με 300 ευρώ και κοσμήματα. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο. Περιγράφοντας το περιστατικό η κόρη των ηλικιωμένων, δήλωσε στο  politesoraiokastrou.gr: «Έσπασαν την πόρτα από τον κάτω όροφο και μπήκαν μέσα 5 άτομα κρατώντας όπλα στα χέρια. Έπιασαν την πεθερά μου από πίσω, την ακινητοποιήσαν και ζήτησαν λεφτά. Ήταν μαζί και ο οκτάχρονος ανιψιός μου. Όμως δεν πείραξαν κανέναν, τους έβαλαν με ηρεμία να κάτσουν στον καναπέ και μπήκαν στα δωμάτια και άρχισαν να ψάχνουν». «Πήραν κάτι κοσμήματα παλιά της μητέρας μου συναισθηματικής αξίας και περίπου 300 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι. Τίποτα άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα