Ληστεία σε σούπερ μάρκετ – Μεταμόρφωση: Σκηνές θρίλερ, για 300 ευρώ

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ – Μεταμόρφωση: Σκηνές τρόμου με πυροβολισμούς, χωρίς, ευτυχώς, τραυματισμούς, εκτυλίχθηκαν δέκα λεπτά πριν από τις 9 τη νύχτα της Δευτέρας, την ώρα που οι εργαζόμενοι, ήταν έτοιμοι να κλείσουν τα ταμεία καθώς το ωράριο λειτουργίας είχε ολοκληρωθεί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκείνη τη στιγμή ακριβώς, ένας ένοπλος κουκουλοφόρος, που βρισκόταν στο Σούπερ Μάρκετ, επί της οδού Ρήγα Φεραίου 56, στη Μεταμόρφωση, τράβηξε όπλο και ακινητοποίησε την έντρομη ταμία από την οποία απαίτησε τα χρήματα που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο ταμείο της. Η

υπάλληλος, μη μπορώντας να αντιδράσει, παρέδωσε στον ένοπλο ληστή ποσό περίπου τριακοσίων ευρώ κι αυτός κινήθηκε προς την έξοδο, κρατώντας ακινητοποιημένους και τους υπόλοιπους.

Όλη αυτή τη σκηνή, ωστόσο, είδε ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος, επέλεξε να πάρει το όπλο που είχε πάνω του στο χέρι και να περιμένει τον ένοπλο ληστή στην έξοδο. Με το που συνέβη αυτό, του φώναξε «Αστυνομία», σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές και τον κάλεσε να παραδοθεί. Βλέποντας όμως, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο ένοπλος δεν είχε τέτοιο σκοπό και φοβούμενος μήπως κάνει χρήση του όπλου του, πυροβόλησε στον αέρα. Ο άγνωστος, πυροβόλησε κι αυτός στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Διέφυγε με συνεργό

Κάποιοι μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο των πυροβολισμών ότι ο ένοπλος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου πιθανόν τον ανέμενε συνεργός του και διέφυγαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που ανέλαβαν την έρευνα, με βάση όσα χαρακτηριστικά συγκέντρωσαν, ξεκίνησαν να ψάχνουν στην πιθανότερη οδό διαφυγής βιντεοληπτικό υλικό, προκειμένου να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία για το δίδυμο των ληστών. Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας, περνούσαν στα Μέγαρα χειροπέδες σε 23χρονο ημεδαπό κακοποιό, ο οποίος προφυλακίστηκε ήδη για σύσταση συμμορίας, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί Όπλων και αντίσταση. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο επιπλέον άτομα, που αναζητούνται από την Αστυνομία.

Συμμορία για ληστείες – κλοπές

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι ανωτέρω είχαν συστήσει από διμήνου, συμμορία, που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής. Οι ληστρικές επιδρομές είχαν εκδηλωθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων.Η σύλληψη του 23χρονου, επετεύχθη, λέει ακόμη η Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, με τον προαναφερθέντα να προβάλλει αντίσταση και χρήση σωματικής βίας σε βάρος των αστυνομικών που τον συνέλαβαν!

Επτά ληστείες, οκτώ κλοπές σε δύο μήνες

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες, οκτώ κλοπές και μία περίπτωση διακεκριμένης φθοράς, στην περιοχή των Μεγάρων. Χαρακτηριστική ήταν η ένοπλη ληστεία που καταγράφηκε, ώρα 3 τα ξημερώματα με θύμα υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην Εθνική Οδό. Με την απειλή κυνηγετικού όπλου, ο 23χρονος πλησίασε το πρατήριο, έσπασε με το κοντάκι ένα τμήμα του κρυστάλλου της πόρτας, μπήκε μέσα από αυτό, απείλησε τον εργαζόμενο και άρπαξε όσα χρήματα είχε βρει στο ταμείο. Ο ίδιος φέρεται να είχε συλληφθεί και στο παρελθόν καθώς είχε κατηγορηθεί ότι πέταξε πέτρα σε διερχόμενο οδηγό για να τον ληστέψει με κίνδυνο να σημειωθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα