Λαθραία τσιγάρα Λάρισα: Σωστό… καπνοπωλείο

Λαθραία τσιγάρα Λάρισα: Σωστό καπνοπωλείο θύμιζαν οι χώροι της… Ασφάλειας Λάρισας, μετά την κατάσχεση άνω των 3.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και άνω των 500 συσκευασιών καπνού, που κατέσχεσαν. Για την προμήθεια, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση των λαθραίων, αφορολόγητων προϊόντων καπνού, συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις της Ασφάλειας έντεκα άτομα, τα οποία θωρούνται μέλη δύο συνεργαζόμενων οργανώσεων, που ήδη είχαν προλάβει το προηγούμενο χρονικό διάστημα να διαθέσουν  στη μαύρη αγορά τουλάχιστον 55.000 πακέτα τσιγάρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, εξακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων, που εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας,  σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2020 έως  25-09-2020, οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, την αποθήκευση και την περαιτέρω διάθεση καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χωρίς να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις στο ελληνικό Δημόσιο και αποκομίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

55.000 αφορολόγητα πακέτα

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διέθεσαν προς πώληση 55.000 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και 2.600 συσκευασίες αφορολόγητου καπνού, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 95.500 ευρώ.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.310 πακέτα τσιγάρων και 512 συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.470  ευρώ.

Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επτά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Ένα δισεκατομμύριο ετησίως η απώλεια

Αξιζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο Καπνός» γίνονται  «καπνός», όπως συνηθίζεται να λέγεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάνω από 1 δισ. ευρώ! Τόσα χάνουν τα κρατικά ταμεία από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και  λόγω της υπερφορολόγησης. Πάνω από 600 εκατ. ευρώ είναι οι απώλειες εσόδων από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού, ενώ αλλά 430 εκατ. ευρώ χάνει το Δημόσιο από τη λαθραία διακίνηση αλκοολούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα