Κυρώσεις στη Ρωσία – πετρέλαιο: Ειρωνική απάντηση από Μόσχα

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι στο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα είναι και το εμπάργκο στο πετρέλαιο. Η Μόσχα φαίνεται να αντιμετωπίζει τις κυρώσεις με ειρωνεία! Χαρακτηριστική είναι δήλωση του Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, πρώτου αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής της Ρωσίας την οποία μετέδωσε το RIA μετά τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για το εμπάργκο στο πετρέλαιο.

Η Ευρώπη, είπε ο Ρώσος

αξιωματούχος, θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών όταν θα εφαρμόσει το εμπάργκο. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε, νωρίτερα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Προτείνεται η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου από την Ευρώπη, με πλήρη απαγόρευση εισαγωγής δια θαλάσσης και μέσω αγωγών διυλισμένου και αργού πετρελαίου. Αυτό θα γίνει με τρόπο σταδιακό, εντός έξι μηνών για το αργό πετρέλαιο και μέχρι το τέλος του έτους για τα διυλισμένα προϊόντα.

Κυρώσεις και στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Το έκτο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό κι άλλων σημαντικών ρωσικών τραπεζών καθώς και την μετάδοση στην ΕΕ άλλων τριών ρωσικών κρατικών ειδησεογραφικών καναλιών. Στο πλαίσιο των αντικυρώσεων, στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος 63 Ιαπώνων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και καθηγητών για “απαράδεκτη ρητορική” εναντίον της Μόσχας, όπως την χαρακτήρισαν.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων αξιωματούχων, και τα ονόματα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, του υπουργού Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι και του υπουργού Άμυνας Νομπούο Κίσι. Οι κυρώσεις προβλέπουν την επ’ αόριστον απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία των συγκεκριμένων προσώπων, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυρώσεις, Ρωσία –, Ειρωνική, Μόσχα,kyroseis, rosia –, eironiki, moscha