Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντί για φιέστες, εκλογές»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για τις προσωπικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του, για τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην Athens Voice.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «αφηρημένη» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και τονίζει ότι το μόνο που μένει να κάνει, είναι στις

20 Αυγούστου, «ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές και μετά από τέσσερις εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζει ότι «Οι ευθύνες θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κ. Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».

Ενώ κάνει λόγο για κυνισμό και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μίας μεγάλης τραγωδίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάκτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες, οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών. Όταν -προσέξτε- ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να κατατεθεί η τροπολογία τότε, που φέρει και την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών, για την αναστολή των κατεδαφίσεων. Να σταματήσουμε, λοιπόν, επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο να προσποιούμαστε. Και ηγεσία, για εμένα, σημαίνει πραγματική ανάληψη ευθύνης. Εγώ περίμενα στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών που διαχειρίστηκαν την κρίση, να δω -με πρώτο τον πρωθυπουργό- πραγματική συντριβή. Αντ’ αυτού, είδα πάλι χθες αυτήν τη θλιβερή επικοινωνιακή φιέστα στο Λαύριο, ούτε καν στο Μάτι, στο Λαύριο, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Μάτι, χαμόγελα και χαριεντίσματα. Είναι ντροπή και είναι θλιβερό το θέαμα, για άλλη μια φορά», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός δεν διδάχτηκε τίποτα από την τραγωδία και στέκεται στην επιλογή του νέου γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. «Ξέρετε τι θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα; Στην κρίσιμη θέση του γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να επιλέξει -αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση- ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα. Έμαθε άραγε τίποτα ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά τα τραγικά τα οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες; Φοβάμαι πως όχι. Άρα, τα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν προσπάθεια να μας πει ότι κάτι αλλάζει, δεν επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει», τονίζει.

Επιμένοντας στο αίτημα του για εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα. Απολύτως τίποτα. Ούτε από τον κύριο Τσίπρα, ούτε από τους Υπουργούς του, ούτε από τους μελλοντικούς Υπουργούς του σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ήρθε η ώρα να φύγει».

Διαβάστε ακόμα:

Στη βάση των καναντέρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Το άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντί για φιέστες, εκλογές» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα