Κυριάκος: Κάθε ανθρώπινη ζωή που αφαιρεί η τρομοκρατία είναι βαθύ πλήγμα για όλους μας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Κάθε ανθρώπινη ζωή που αφαιρεί η τρομοκρατία είναι βαθύ πλήγμα για όλους μας».

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στους συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας.

Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα, τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων τρομοκρατίας,

ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: «Είμαι εδώ γιατί αισθάνομαι αλληλέγγυος μαζί σας. Συναισθάνομαι τον πόνο σας. Τον έχω ζήσει και εγώ, όπως εξάλλου όλοι οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας.

Ο Θάνος -τόνισε- είναι δικός μας άνθρωπος. Όπως δικοί μας άνθρωποι είναι και όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. Και τους θρηνούμε όλους με αμείωτη ένταση και ας μην είναι όλοι δικά μας παιδιά, συγγενείς ή φίλοι. Διότι τους αισθανόμαστε ως δικά μας παιδιά, συγγενείς ή φίλους. Διότι κάθε ανθρώπινη ζωή που αφαιρεί η τρομοκρατία είναι βαθύ πλήγμα για όλους μας».

14 Ιουλίου 1992, μεσημέρι. Ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20 χρονών περπατά στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλή, έχει μόλις βγει στο πεζοδρόμιο. Ενα βήμα και η φονική ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά σκοτώνει τον νεαρό.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον… «παράπλευρη απώλεια».

Το άρθρο Κυριάκος: Κάθε ανθρώπινη ζωή που αφαιρεί η τρομοκρατία είναι βαθύ πλήγμα για όλους μας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα