Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα 9/10: Σε ισχύ, λόγω της δίκης της ΧΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα 9/10: Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά και σήμερα Παρασκευή (9/10) η Αστυνομία, στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 06:00 η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

Λουκάρεως: στο τμήμα

της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Δέγλερη: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚ

Χρυσή Αυγή: Δίκης συνέχεια σήμερα

Στις 11 σήμερα το πρωί συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της έπειτα από 5,5 χρόνια αποδεικτικής διαδικασίας. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί των ελαφρυντικών, το δικαστήριο θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι ποινές, οι οποίες θα επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι με ή χωρίς ελαφρυντικά. Αρχικά το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας για να προτείνει ποινές και μετά θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα διασκεφθεί και θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Το σημείο αυτό της διαδικασίας είναι κρίσιμο, καθώς οι δικαστές μετά πρέπει να αποφασίσουν και για τον αν θα χορηγήσουν ή όχι αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που θα επιβάλλουν σε όσους έκριναν ενόχους μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Για να αποφασίσουν όμως επί των αναστολών, θα πρέπει πρώτα να ακούσουν και πάλι την πρότασης της εισαγγελέως της έδρας αλλά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης για το θέμα αυτό. Πρόκειται για μια μαραθώνια διαδικασία που ουδείς γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί σήμερα ή αν το δικαστήριο θα χρειαστεί να συνεδριάσει και την ερχόμενη εβδομάδα.

Χρυσή Αυγή: Κανείς δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο

Πάντως, έχει αξία να αναφερθεί πως ουδείς από τους καταδικασθέντες βουλευτές δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνται όλοι από τους δικηγόρους τους, ως έχουν το δικαίωμα από το νόμο. Πάντως, η έδρα όταν ανακοινώσει την απόφασή της για τις ποινές έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή όσων κρίθηκαν ένοχοι στο δικαστήριο και μετά να αποφασίσει αν θα τους χορηγήσει ή όχι αναστολές στην εκτέλεση της ποινής τους.

Ακόμη, το δικαστήριο μπορεί να εκφωνήσει την απόφαση του για τις ποινές και τις αναστολές χωρίς να είναι παρόντες στο δικαστήριο όσοι καταδικάσθηκαν. Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον το δικαστήριο επιβάλλει ποινές χωρίς αναστολές, τότε μπορεί να διαβιβάσει την απόφασή του στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν τους καταδικασθέντες για να εκτελέσουν την απόφαση, δηλαδή να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με παρεπίμτουσες αποφάσεις του θα αποφανθεί για τα κατασχεθέντα, εγγυήσεις, κ.ά – ζητήματα που αφορούν σε όσους έχουν καταδικασθεί. Αφού ανακοινωθούν και αυτές οι αποφάσεις τότε και μόνο τότε η πρόεδρος της έδρας θα πει το «λύεται η συνεδρίαση». Δηλαδή, να ανακοινώσει το τέλος της πρωτοβάθμιας δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο ΣΚΑΪ η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου που έδεσε την Χρυσή Αυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα