ΚΤΕΛ – Ανέπαφες πληρωμές: Η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει το νέο σύστημα

Σε εφαρμογή τίθενται οι ανέπαφες συναλλαγές στα αστικά λεωφορεία, σε 33 πόλεις και νησιά. Συγκεκριμένα, η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος για τις ανέπαφες συναλλαγές στα αστικά λεωφορεία

33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει το νέο σύστημα πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία της, με άλλες πόλεις να ακολουθούν σύντομα, με στόχο τη βελτίωση εμπειρίας εκατομμυρίων επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά.

Ανέπαφες συναλλαγές: «Βελτιώνεται η ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών»

«To 2022, το δίκτυο της Visa επεξεργάστηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανέπαφες πληρωμές παγκοσμίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με την ενεργοποίηση των συστημάτων ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, στόχος μας είναι να κάνουμε πιο απλή, άνετη και ασφαλή τη ζωή εκατομμυρίων επιβατών. Καθώς ο τουρισμός ανακάμπτει, η τεχνολογία αυτή αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την ταξιδιωτική εμπειρία όσων επισκέπτονται τις ελληνικές πόλεις» ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Σέβη Βασίλεβα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «με περισσότερες από 550 πόλεις διεθνώς να είναι ήδη στο πρόγραμμα, είναι χαρά μας να προσφέρουμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε για την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου συστήματος και στα ΜΜΜ της Αθήνας, πολύ σύντομα».

«Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών εντός των αστικών λεωφορείων, έρχεται να υλοποιηθεί με την συνεργασία της NBG Pay και της Visa που με την παροχή της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας τους συνέβαλαν καταλυτικά, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ)», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και Πρόεδρος της ΠΟΑΣ, Μιχάλης Σακελλαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΤΕΛ – Ανέπαφες,ktel – anepafes