Κρούσματα στο μετρό: Θετικοί βρέθηκαν εργαζόμενοι

Κρούσματα στο μετρό: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν οδηγός του ΗΣΑΠ και εργαζόμενος στις αποθήκες του σταθμού Σεπόλια του Μετρό. Ειδικότερα, ο οδηγός του ΗΣΑΠ ανέβασε πυρετό και υπεβλήθη αμέσως σε τεστ την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο εργαζόμενος του Μετρό

υπεβλήθη σε τεστ την περασμένη Πέμπτη, αφού και εκείνος εκδήλωσε πυρετό. Και οι δύο εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους δεν εντοπίστηκε κάποιο άλλο κρούσμα.

Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κοροναϊού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης. Οπως μεταδίδει το astinomiko.gr, το σύνολο του προσωπικού που εργαζόταν μαζί του υποβλήθηκε σε τεστ, ενώ παράλληλα λήφθηκαν όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του πλέον νευραλγικού τομέα αστυνόμευσης του λεκανοπεδίου της Αττικής. Σύμφωνα με πηγές, στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού. Εάν κάποιος αστυνομικός αναφέρει το παραμικρό σύμπτωμα που μπορεί να υποδηλώνει πιθανότητα προσβολής, δεν πηγαίνει στην εργασία του και μένει στο σπίτι του σε καραντίνα. Οι συνάδελφοί του υποβάλλονται άμεσα σε τεστ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Για προληπτικούς λόγους όλος ο χώρος του Κέντρου Επιχειρήσεων απολυμαίνεται κάθε Σάββατο και κάθε δύο ημέρες γίνεται αναπλήρωση αντισηπτικών σε όλες τις θέσεις εργασίας.

Κρούσματα σε νοσηλευτές στο «Θεαγένειο»

Συμπτώματα κορονοϊού εμφάνισε την περασμένη Τρίτη νοσηλευτής που εργάζεται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Μετά τα τεστ που έγιναν σε προσωπικό και ασθενείς εντοπίστηκαν ακόμη τρία θετικά κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόκειται για εργαζόμενους στον 3ο όροφο της θωρακοχειρουργικής κλινικής, οι οποίοι τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης.

Όπως δήλωσε στο Thestival η διοικήτρια του νοσοκομείου Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή η «θωρακοχειρουργική κλινική λειτουργεί κανονικά. Οι τέσσερις νοσηλευτές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έτυχε να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν από τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό. Όμως, τα μέτρα που λαμβάνουμε στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα αυστηρά, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ξεκίνησε η επιδημία στη χώρα μας. Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων προχωρήσαμε σε τρία επαναληπτικά τεστ στο προσωπικό και στους ασθενείς, όπου όλα βγήκαν αρνητικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα