Κριστιάνο Ρονάλντο: Έσπασε κι άλλο ρεκόρ (vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Είναι πλέον 34 ετών και 7 μηνών. Παρόλα αυτά ο Κριστιάνο Ρονάλντο διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο είναι τέτοια που του δίνει τη δυνατότηα να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Την Τρίτη το βράδυ (11/09) έδωσε ακόμη μία εξαιρετική παράσταση σκοράροντας τέσσερα γκολ στη νίκη της Πορτογαλίας με 5-1 κόντρα στην Λιθουανία στο Βίλνιους για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Ο Πορτογάλος σταρ

κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής για την ομάδα του, που έχει μαζέψει πλέον 8 βαθμούς και έχει βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις, ανάμεσά τους και το Μπακού. Ταυτόχρονα ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των προκριματικών του Euro φτάνοντας τα 25 γκολ. Έχει πλέον δύο περισσότερα από τον Ιρλανδό Ρόμπι Κιν που ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας μέχρι πρότινος. Και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί όσο συνεχίζει να αγωνίζεται.

Τα υπόλοιπα ρεκόρ του Ρονάλντο

Πέρα από τα 25 γκολ που έχει σκοράρει με το εθνόσημο στο στήθος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Ρονάλντο έχει και μια σειρά από άλλο επιτεύγματα όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται με την πατρίδα του. Για παράδειγμα:

– Ήταν η δέκατη φορά που σημείωσε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι και η δεύτερη που το κατάφερε με την Πορτογαλία.

– Μετράει οκτώ χατ τρικ με την Εθνική ομάδα. Συνολικά έχει φτάσει τα 54 στην καριέρα του.

– Με την Εθνική Πορογαλίας έχει 93 γκολ και είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα των 100!

– Στα 27 τελευταία ματς της Πορτογαλίας ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 32 φορές. Επίσης, τα 93 γκολ του έχουν επιτευχθεί απέναντι σε 40 διαφορετικές εθνικές ομάδες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

– Άλλοι δύο παίκτες έχουν σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα ματς με τη φανέλα της Πορτογαλίας. Πρόκειται για τον Εουσέμπιο που το πέτυχε το 1966 και τον Νούνο Γκόμες το 2002. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έπραξε το 2016 και το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα