Κουβέλης: Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις το περιστατικό στον Έβρο (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις το περιστατικό στον Έβρο», ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αν ήταν άλλες οι καταστάσεις με την γείτονα χώρα θα ήταν το θέμα πιο υποβαθμισμένο.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί θα δουν

το περιστατικό στις πραγματικές τους διαστάσεις», τόνισε.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Τουρκία θα αποφύγει οποιονδήποτε άλλο συμψηφισμό. «Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία».

«Εμείς ως χώρα είμαστε μια ειρηνική χώρα και δεν θέλουμε κλιμάκωση των εντάσεων», σημείωσε και πρόσθεσε «εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας».

Για τον ανασχηματισμό και την είσοδό του στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης, ανέφερε: «Όταν συνεργάστηκα ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ως Ανανεωτική Αριστερά ήμουν για να σώσουμε την χώρα. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν σημαίνει ότι εκχωρούμε, ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα».

«Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επιδιώκει να έχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχει εκχωρήσει κανείς την πολιτική του ταυτότητα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, είπε: «Πρέπει να θυμίσω ότι η θέση μου για την αντιμετώπιση του Μακεδονικού δεν είναι σημερινή. Δεν διατύπωσα κανέναν καινούριο λόγο. Αυτά που λέω σήμερα, τα λέω χρόνια. Πρέπει να προωθηθεί και να επιλυθεί το θέμα. Από τη νέα μου θέση, διεκδικώ να έχω την άποψη που έχω και τώρα».

Κλείνοντας, επιχείρησε να καλύψει τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας».

Το άρθρο Κουβέλης: Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις το περιστατικό στον Έβρο (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα