Κουκούτσι αβοκάντο – φυτό: Το viral βίντεο του Tik Tok

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φυτό αβοκάντο, στο σπίτι σας, μέσα ακόμα και σε ένα απλό βάζο; Κι όμως, κάτι τέτοιο είναι εφικτό και τον τρόπο μας δείχνει στο TikTok ένας νεαρός άνδρας από την Αυστραλία, ο Μπραντ Κάνινγκ, ο οποίος λατρεύει την κηπουρική και δίνει συμβουλές μέσω της διάσημης πλατφόρμας. Μάλιστα, πρόσφατα έδειξε έναν απλό τρόπο για να καλλιεργήσετε το δικό σας ανανά στο σπίτι.

Πώς να καλλιεργήσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας έναν σπόρο αβοκάντο:Τι θα χρειαστείτε

Ένα κουκούτσι αβοκάντο
Νερό
Χαρτοπετσέτες
Σακουλάκια που

κλείνουν καλά
Βάζο ή κύπελλο

Ποια είναι η μέθοδος

Κόψτε προσεκτικά το αβοκάντο

Αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο και πλύνετε τον με νερό.

Στεγνώστε το και ξεκολλήστε τον φλοιό χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας – όχι αποφλοιωτή.

Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με κρύο νερό και τυλίξτε το κουκούτσι με αυτή.

Τοποθετήστε τη χαρτοπετσέτα με το κουκούτσι σε ένα σακουλάκι που κλείνει καλά και φυλάξτε το σε ξηρό μέρος.

Ελέγξτε τον σπόρο μία φορά την εβδομάδα για να δείτε εάν μια ρίζα έχει αρχίσει να φυτρώνει – αυτό δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Μόλις η ρίζα είναι ορατή και βγαίνει από το κουκούτσι, τοποθετήστε το πάνω από ένα μικρό βάζο ή κύπελλο γεμάτο με νερό, με τη ρίζα προς το νερό.

Αλλάζετε το νερό κάθε δύο εβδομάδες ή όπως απαιτείται.

Αν θέλουμε φυσικά, μπορούμε να φυτέψουμε το αβοκάντο και σε γλάστρα. Η καλύτερη εποχή, όπως λέει ο Κάνινγκ, είναι άνοιξη ή καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει φυτά και με τους δύο τρόπους.

Να σημειωθεί ότι τα δέντρα αβοκάντο που δημιουργούμε από σπόρο χρειάζονται αρκετά χρόνια για να μας δώσουν καρπούς. Για να ωριμάσει και να καρποφορήσει το αβοκάντο από σπόρο, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν και 10 χρόνια. Αν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε το αβοκάντο μέσα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να αρκεστούμε στην καλλωπιστική αξία του. Οι πιθανότητες να μας δώσει καρποφορία σε αυτή την περίπτωση είναι ελάχιστες.

@bradcanningdo you prefer water or soil? ##TikTokPartner ##LearnOnTikTok

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Keywords
Τυχαία Θέματα