Κουκάκι εκκλησία: Άφαντος ο ιερέας – Έψαξαν ακόμη και στον ναό (vid)
Κουκάκι εκκλησία: Για τα σημερινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.
Tόσο οι ιερείς όσο και οι συμμετέχοντες στην παράνομη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα αναζητούνται πλέον με αυτόφωρη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.
Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζήτησε τον ιερέα ακόμα και μέσα στο ναό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον νεωκόρο.Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα ναού στο ΚουκάκιΤο πρώτο περιστατικό που έγινε γνωστό συνέβη την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».
Στην περίπτωση του Κουκακίου, ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.
Από το zouglaΚαι στην Κέρκυρα Θεία ΚοινωνίαΑκόμα ένα περιστατικό, μετά από αυτό στο Κουκάκι, Θείας Κοινωνίας σε εκκλησία παρατηρήθηκε την Κυριακή των Βαΐων, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν σίγουρα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Η λιτανεία του του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά θα γινόταν εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών. Ετσι θα έπρεπε τουλάχιστον.
Όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κορωνοϊού.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απαγόρευση κυκλοφορίας - Θεσσαλονίκη: Nέο πρόστιμο στην παρουσιάστρια που περπατούσε αμέριμνη στη παραλία
- Η Παναγία η Προυσιώτισσα λύνει την επιδημία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο
- Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στο Δήμο Ιωαννίνων
- Εσπευσμένα στην Ξάνθη ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
- Τέλος το περπάτημα στο λιμενοβραχίονα
- Άρθρο-κόλαφος κατά Ερντογάν για την πολιτική στα σύνορα με την Ελλάδα
- Κορωνοϊός - Θεία Κοινωνία: Κανονικά το μυστήριο - Άγνωστο πώς μπήκε μέσα κόσμος
- Σκοτώνει το μαγείρεμα τον κορονοϊό;
- Αττική: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς διέπρατταν ληστείες
- Μεξικό: Πέθανε από κοροναϊό ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Πέτσας – σύζυγος: Ο απογευματινός περίπατος… μετά τις 6
- Κουκάκι εκκλησία: Άφαντος ο ιερέας – Έψαξαν ακόμη και στον ναό (vid)
- Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο βρέφη μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο
- Μποτσέλι “συναυλία” – Μιλάνο: Η ανατριχιαστική ερμηνεία στον καθεδρικό ναό Ντουόμο
- Γιάννενα – απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιους δρόμους αφορά το μέτρο
- Μητσοτάκης – κόρη: Η τρυφερή φωτογραφία για τη γιορτή της Δάφνης
- Κουκάκι εκκλησία: Επικοινωνία Τσιάρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Κοινωνία
- Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης θανάτων και κρουσμάτων
- Κουκάκι – Θεία Κοινωνία: Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Κουκάκι εκκλησία: Άφαντος ο ιερέας – Έψαξαν ακόμη και στον ναό (vid)
- Μποτσέλι “συναυλία” – Μιλάνο: Η ανατριχιαστική ερμηνεία στον καθεδρικό ναό Ντουόμο
- Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο βρέφη μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο
- Κουκάκι εκκλησία: Επικοινωνία Τσιάρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Κοινωνία
- Γιάννενα – απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιους δρόμους αφορά το μέτρο
- Κουκάκι – Θεία Κοινωνία: Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς
- Ιταλία νεκροί κορονοϊός: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης θανάτων και κρουσμάτων
- Πέτσας – σύζυγος: Ο απογευματινός περίπατος… μετά τις 6
- Μητσοτάκης – κόρη: Η τρυφερή φωτογραφία για τη γιορτή της Δάφνης
- Κορονοϊός Ελλάδα: Ο καθηγητής Τάκης Παππάς εξηγεί γιατί η χώρα μας έχει θετική πορεία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δυο δικογραφίες σε Αθήνα και Κέρκυρα για τους ιερείς που αγνόησαν τα μέτρα και κοινώνησαν τους πιστούς
- Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου πέθανε από τον νέο κορονοϊό
- Όταν ο Κοροβέσης χαρακτήριζε τον Καραμανλή «έντιμο αστό πολιτικό» και τα συλλυπητήρια του πρώην πρωθυπουργού
- Μεξικό: Πέθανε απο κορονοϊό ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου
- Τα σενάρια για τις οφειλές σε αναστολή
- Τέλος το περπάτημα στο λιμενοβραχίονα
- ΟΑΕΔ: Καταβλήθηκε η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο
- Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα σε γηροκομείο στην Αττική - Έλεγχοι του ΕΟΔΥ
- Δικογραφίες για το… ιερό σπάσιμο καραντίνας σε Κουκάκι και Κέρκυρα
- «Παγώνει» τις γεωτρήσεις έως τον Σεπτέμβριο του 2021 η Exxon Mobil