Κώστας Βουτσάς κηδεία: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον αγαπημένο ηθοποιό – Συντετριμμένη η Αλίκη Κατσαβού

Κώστας Βουτσάς κηδεία: Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου η σορός του Κώστα Βουτσά έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Σε κλίμα συγκίνησης ο τελευταίος αποχαιρετισμός. Συντετριμμένη εμφανίστηκε η σύζυγος του ηθοποιού, Αλίκη Κατσαβού, η οποία μαυροφορεμένη και υποβασταζόμενη έφτασε από νωρίς το πρωί. Άνθρωποι διάσημοι στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, μέσα

από τους ρόλους και τις ατάκες του, έσπευσε να του πει το τελευταίο αντίο και να τον τιμήσει με ένα λουλούδι. Όλοι σιγοψιθυρίζουν το ποσό μεγάλο ταλέντο, αλλά και πόσο καλός άνθρωπος ήταν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν ψυχούλα και ότι βοηθούσε πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στο μεταξύ εδώ και ώρα η Μητροπόλεως έχει κλείσει και δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, ενώ έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας. Η Έλενα Τσαβαλιά κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο και με δάκρυα στα μάτια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση της, δήλωσε πως ο Κώστας Βουτσάς την είχε βοηθήσει πάρα πολύ και πρόσθεσε: η παρακαταθήκη που αφήνει είναι τεράστια. Φεύγει γεμάτος, χορτάτος και πολύ περήφανος για τα παιδιά του.  Στην κηδεία του Κώστα Βουτσά βρέθηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Θα θυμόμαστε πάντα το γέλιο του. Ψήφισε ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή μέχρι και τη μέρα που έφυγε”.

Επικήδειοι Λόγοι:Κώστας Γεωργουσόπουλος

Λαϊκός ηθοποιός είναι εκείνος που πλάθει ηθος. Ο Κώστας Βουτσάς ήταν υπερανω κριτικής. Το μόνο που μπορούσαμε να πούμε ήταν να φτάσει κανείς σε αυτό το επίπεδο ηθοποιού. Εκείνο που θα λέμε από δω και πέρα, στους θιάσους και στα παρασκήνια, είναι “αυτός ο ρόλος ήθελε Βουτσά”. Καλό σου ταξίδι Κώστα.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Πολυαγαπημένες μας συντροφε και φίλε Κώστα, μας έλεγες πως μέρα χωρίς γέλιο είναι μέρα χαμένη. Δεν μας άφησες και πολλά περιθώρια για να προετοιμαστούμε. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που ήσουν γελαστός πάνω στη σκηνή. Την αγάπη μας, την αγάπη όλου του κόσμου την είχες επάξια κερδίσει. Μια γεμάτη καρδιά γεμάτη από το γέλιο και τη χαρα εκείνου που γνωρίζει την άξια της ζωής. Ποτέ δεν ξεχασες τα λόγια της μητέρας σου “προσεξε μην αδικήσεις κανέναν γιατί είσαι γιος κομμουνιστή”. Αγαπημένε μας Κώστα, το μόνο που μας παρηγορεί είναι ότι πέρασες μια γεμάτη ζωή. Φρόντισες να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και οχι χρόνια στη ζωή. Καλό σου ταξίδι.

Κώστας Μπακογιάννης

Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου , την ανεμελιά, την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι. Αποχαιρετούμε τον Κώστα, τον Κωστάκη, τον Κλέαρχο, τον γοη, όλους τους ρόλους, που θα τους αγαπάμε πάντα. Ο άνθρωπος που έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή πάνω στη σκηνή, προφανώς από εσωτερική ανάγκη , από ψάξιμο και πειραματισμό που δεν τελειώνει ποτέ. Η φτώχεια κάνει καλό στον ανθρωπο είχες πει, γιατί τον κάνει να δουλέψει. Θα είσαι η υπενθύμιση των πιο μεγάλων αρετών. Θα προσπαθήσουμε να βλέπουμε πάντα το μισογεμάτο ποτήρι, γεμάτο, όπως μας διδάξει. Σε ευχαριστούμε από καρδιάς.

Δημήτρης Μελισσανίδης

Μας έμαθες να πιστεύουμε στο θαύμα. Μπορώ να πω με απλά λόγια αυτά που μπορεί να πει ο Έλληνας και η Ελληνίδα, ότι μας προσφερες πολύ γελιο. Μας προσφέρες περισσότερα από όσα μας πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε εξουσίες. Κώστα, η καρδιά όλων των αεκτζηδων έχει ραγίσει. Είχαμε πει πως θα ήσουν ο πρώτος που θα εγκαινιάσει το νέο μας γήπεδο. Θα πας τώρα ψηλά στην Αγία Σοφιά γιατί είσαι αετός. Δεν θα σβήσει ποτέ η εικόνα σου από τη συνείδηση των Ελλήνων. Ήσουν πάντα μαζί μας στις χαρές στις λύπες και θα είσαι πάντα. Εκτός απ’ τις ταινίες, θα σε βλέπουμε και στο μουσείο της ΑΕΚ που θα στηθεί το ομοίωμα σου. Καλό ταξίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα