Κώστας Καραγκούνης: Η ελπιδοφόρα πολιτική του Μητσοτάκη, τα παιδιά του και το “χρέος” στη σύζυγο

Κώστας Καραγκούνης: Δεν ισχύει το “1 προς 5» όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο είπε μέσα από την εκπομπή One Direct ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πώς να υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση των δομών. Όπου χρειάζεται προσωπικό ας μετακινηθεί από εκεί που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό» εξήγησε και συνέχισε «με τη στενή έννοια 1 προς 5 δεν υπάρχει. Θα καταργηθεί όσον αφορά το θέμα της υγείας, όσον αφορά το θέμα της παιδείας, όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας». «Η πολιτική του Μητσοτάκη είναι ελπιδοφόρα,

αλλά και ρεαλιστική» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν κάποια σημεία στον νέο ποινικό κώδικα που θα τα ξαναδούμε και θα αλλάξουν». Ο κ. Καραγκούνης κατέστησε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο κόσμος μειδιά με όλα αυτά που ακούει, γιατί είδα μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να προσπαθεί να πείσει ότι θα προχωρήσει τώρα σε φοροελαφρύνσεις, όταν για 4,5 χρόνια είχε βάλει τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές εισφορές προς τους πολίτες, έχει πει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. “Πολιτικά προκαλεί ο πρωθυπουργός και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα πιστέψει τα όσα υπόσχεται, σημείωσε. Κανένας πλέον δεν πείθεται από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και όλοι γνωρίζουν το πραγματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οικονομικά βάρη στη μεσαία τάξη για να ακολουθήσει ταξική πολιτική”, σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

“Εθνικός στόχος η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%”

«Ο στόχος της μείωσης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 2% για εμένα είναι εθνικός στόχος, που πρέπει να υπηρετηθεί και να υποστηριχθεί από όλα τα κόμματα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας -εκ νέου υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια- Κώστας Καραγκούνης.

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουμε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος που μεταφράζεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να εξοικονομούμε κάθε χρόνο αυτό είναι ένα μνημόνιο κάθε χρόνο, δεν μπορεί λοιπόν η οικονομία μας να συνεχίσει να έχει ένα μνημόνιο κάθε χρόνο. Είναι εθνικός στόχος και θέλει πραγματικά τη σύμπνοια και υποστήριξη όλων των κομμάτων να πέσει αυτός ο στόχος στο 2%, να εξοικονομήσουμε δηλαδή γύρω στα 4-4,5 % ώστε να ελαφρύνουμε και τη μεσαία τάξη, αλλά και συνολικά τους πολίτες, διότι αυτή η οικονομική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, συνεχώς θα γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας, οι κατασχέσεις θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο», εξήγησε ο κ. Καραγκούνης.

Σε ό,τι αφορά το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εθνικών εκλογών ο βουλευτής επισήμανε: «Το στοίχημα είναι ένα και μοναδικό. Στο γενικό περίγραμμά του είναι να αλλάξει σελίδα η χώρα, όχι μόνο πολιτικά, να αλλάξει σελίδα συνολικά σε όλους τους τομείς. Πρώτα από όλα στην οικονομία –εκεί πάντα είναι το μεγάλο ζήτημα για κάθε κυβέρνηση, για κάθε χώρα και ειδικά για τη δική μας χώρα, που έχει βιώσει όσα έχει βιώσει τα τελευταία 4,5 χρόνια. Αλλά και για τους άλλους τομείς θα αλλάξει σελίδα, σε πολύ σημαντικούς τομείς επίσης, που υπέστησαν διάφορα προβλήματα μεγάλα, όπως είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας, των εθνικών θεμάτων».

Κώστας Καραγκούνης: Σπουδαίες νομικές σπουδές

Ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης γεννήθηκε το 1975 και είναι γιος του Ανδρέα Καραγκούνη και της Παναγιώτας Χριστοδούλου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει stage μαθημάτων Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και Ευρωπαϊκού Συγκριτικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Francois Rabelais de Tours και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου UEL, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα με ειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ειδικευόμενος στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ακολούθως εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Είναι Δικηγόρος Αθηνών, με μετεκπαίδευση στο Harvard Kennedy School (John F. Kennedy School of Goverment). Με την πολιτική ασχολείται ήδη από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής. Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στις εκλογές του Ιουνίου 2012 επανεξελέγη Βουλευτής.

Με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. ανέλαβε πρόσφατα αναπληρωτής Τομεάρχης στον τομέα πολιτικής ευθύνης Δικαιοσύνης. Στις 21 Ιουνίου 2012, διορίστηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Στις 26 Ιανουαρίου 2015 ορίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας την Μαρία Σπυράκη. Λίγο αργότερα ωστόσο, παραιτήθηκε από τη θέση, επικαλούμενος τυπικούς λόγους.Κώστας Καραγκούνης: Το ταξίδι που χρωστά στη σύζυγό του

Όταν παντρεύτηκε, ο κ. Καραγκούνης ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης, στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Την ημέρα του γάμου, εκείνος αντί να ετοιμάζεται στο σπίτι του, ήταν στη… δουλειά. «Παντρευόμουν στις 19:00 και στις 17:00 ήμουν ακόμη στο υπουργείο, σε μία σύσκεψη. Έβλεπα τον χρόνο που περνούσε αμείλικτα. Έτρεξα στο σπίτι να ντυθώ και να πάω κατευθείαν στην εκκλησία. Είχε λίγο πλάκα, αλλά δεν άρεσε πολύ στη γυναίκα μου», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και παραδέχθηκε ότι ακόμη χρωστά στη σύζυγό του ένα ταξίδι του μέλιτος.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στα τρία του παιδιά, με τα οποία θα ήθελε να περνά περισσότερο χρόνο. «Έχω δύο κόρες, 5,5 και 3,5 ετών και το νέο μέλος της οικογένειας είναι ένα αγοράκι 2 μηνών. Είναι δύσκολο να βρω τον χρόνο να είμαι κοντά τους, αλλά προσπαθώ να το κάνω με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν δεν κοιμάμαι πάρα πολλές ώρες», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», στον ΑΝΤ1.

Keywords
Τυχαία Θέματα