Κοροναϊός Έλληνες: Μαρτυρία από το Diamond Princess

Κοροναϊός Έλληνες: Στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess παραμένουν πάνω από 3.500 επιβάτες, χώρια το πλήρωμα. Το μεγάλο σκάφος είναι αγκυροβολημένο και δέκα ημέρες σε καραντίνα μετά από τον εντοπισμό εντός του κρουσμάτων κοροναϊού. Στο πλοίο βρίσκεται μια Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της στην καμπίνα τους που μοιάζει με φυλακή. Η Κατρίν Κοντέκας δεν κρύβει την αγωνία της μιλώντας στο Open. «Έχουμε δεσμοφύλακα. Οι ιαπωνικές αρχές αυτό μας λένε να κάνουμε», λέει παραμένοντας μαζί με τον σύζυγό της μέσα στην καμπίνα.

«Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας ανέβηκαν στο πλοίο

και άρχισαν να μας περνούν από κόσκινο έναν έναν. Δεν αφήνεις το δωμάτιό σου. Αυτό είναι ο κόσμος σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μας είπαν. Οπότε μετράω αντίστροφα… Και αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου και ανυπομονώ. Λέω ότι άλλη μια μέρα πέρασε και θα μπορέσω να φύγω από αυτό το πλοίο», ανέφερε.

Ο  σύζυγός της Μάθιου Σμιθ περιέγραψε και αυτός με τη σειρά του τις δύσκολες στιγμές.

«Υπάρχει αδιαμφισβήτητα η αίσθηση του περιορισμού. Δεν έχουμε επαφή με τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα που φέρνει στην καμπίνα μας το φαγητό και τα άλλα αντικείμενα φορά εξοπλισμό ασφαλείας. Υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να φύγουν. Έχουν πολύ μικρότερες καμπίνες από τη δικιά μας. Η δική μας έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι οπότε μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα».

Η Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος δεν έκρυψε πως μόλις τελειώσει η περιπέτειά της ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα. «Έχω ήδη αρχίσει να προγραμματίζω ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά, γιατί θέλω να δω από που κατάγονται η γιαγιά και ο παππούς μου». Να σημειωθεί ότι πάνω από 200 άτομα που ήταν στο κροαζιερόπλοιο έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η καραντίνα θα λήξει στις 19 Φεβρουαρίου.

Κοροναϊός Έλληνες: Θα επαναπατρισθούν λέει ο Κικίλιας

Οι δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε «καραντίνα» στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας θα επαναπατριστούν σύντομα, σύμφωνα με το Βασίλη Κικίλια. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess.

«H επιχείρηση θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ. «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 355. «Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Σε κάθε Νοσοκομείο & Κέντρο Υγείας έχουν δοθεί οδηγίες για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ενός πιθανού κρούσματος → #coronavirus.
Υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς & στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες που συνεργάζονται άψογα με το ΕΚΑΒ & @eody_gr #COVID19

https://t.co/Sn8XU4r93L pic.twitter.com/Gws1cVOiG2

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 16, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα