Κόλπο για την πτήση: Πώς θα έχεις 3 θέσεις αντί για 2

Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο θα προτιμούσες να έχεις όλη τη σειρά για σένα και τον σύντροφό σου, αντί να στριμώχνεσαι με κάποιον άγνωστο δίπλα σου; Μια ειδικός στα ταξίδια, αποκαλύπτει ένα έξυπνο κόλπο. Η Τσέλσι Ντίκενσον, η οποία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα cheapholidayexpert, αποκάλυψε ένα απλό κόλπο για να έχεις και τις τρεις θέσεις για σένα και τον σύντροφό σου στο αεροπλάνο και το να κάνεις κράτηση εισιτηρίου στη σειρά 13, χρησιμοποιώντας τις δεισιδαιμονίες γύρω από τον αριθμό, είναι ένα από τα κόλπα. Κι αυτό γιατί δεν είναι και τόσο δημοφιλής η συγκεκριμένη

σειρά. Εξηγώντας το κόλπο της σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει γίνει viral, με περισσότερες από 260.000 προβολές, η Τσέλσι λέει ότι το άλλο ζωτικής σημασίας τέχνασμα είναι να κλείσετε μία θέση δίπλα στο παράθυρο και μία στο διάδρομο, αφήνοντας το μεσαίο κάθισμα ελεύθερο.

Κλείστε δύο θέσεις στη σειρά 13, επιλέγοντας τη μία στο παράθυρο και την άλλη δίπλα στο διάδρομο, αφήνοντας κενή τη μεσαία

Η θεωρία, λέει η 31χρονη, είναι πως οι επιβάτες είναι λιγότερο πιθανό να κλείσουν θέση μεταξύ δύο αγνώστων.

Η Τσέλσι μάλιστα, η οποία έχει έδρα στο Λονδίνο, γύρισε το βίντεό της σε πτήση της British Airways από το Χίθροου για Κέρκυρα, έχοντας μαζί της τον φίλο της, Τζέιμς, την περασμένη εβδομάδα. Τα πλάνα δείχνουν το ζευγάρι να επιβιβάζεται στην πτήση, Να δείχνει χαρούμενο αντικρίζοντας μια ολόκληρη σειρά μόνο για εκείνους και στη συνέχεια να περιμένει να δει εάν θα καθίσει κάποιος ανάμεσά τους.

Όταν ακούνε την ανακοίνωση ότι η επιβίβαση έχει ολοκληρωθεί, με το μεσαίο κάθισμα μεταξύ τους να είναι ακόμη ελεύθερο, η Τσέλσι ζητωκραυγάζει «τα καταφέραμε!». Όπως λέει στην Daily Mail: «Το να έχεις ολόκληρη τη σειρά για τον εαυτό σου είναι αυτή η επιπλέον άνεση – στην πραγματικότητα είναι ακριβώς ο ίδιος χώρος που θα έπαιρνες εάν είχες κλείσει business class στην British Airways για Ευρώπη, οπότε είναι υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα χρήματά σου. «Επιπλέον, σε περιόδους κορωνοϊού, δείχνει μια πιο ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία όταν έχεις περισσότερο χώρο για τον εαυτό σου» προσθέτει. Ποια είναι η αγαπημένη της όμως θέση στο αεροπλάνο; Όπως λέει η Τσέλσι: «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι λατρεύω τη θέση δίπλα στο παράθυρο, αλλά επειδή πηγαίνω συχνά στην τουαλέτα, προτιμώ πάντα αυτή δίπλα στο διάδρομο».

Τι άλλο πρέπει να προσέξεις

Μια τελευταία συμβουλή προς τους ταξιδιώτες: Θα πρέπει να μπουν αμέσως μόλις ανοίξει το check in για την πτήση τους, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να εξασφαλίσουν την αγαπημένη τους θέση. Επίσης οι θέσεις στο πίσω μέρος του αεροσκάφους καθώς και η σειρά 13, έχουν τον λιγότερο κόσμο Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι για το επόμενο ταξίδι σου, ακολούθησε και την συμβουλή μιας άλλης blogger για το πώς να μεταφέρεις περισσότερα ρούχα από όσα επιτρέπονται και … καλό σου ταξίδι!

Keywords
Τυχαία Θέματα