Κλοπή καλωδίων χαλκού: Άντρας κατέληξε στην Εντατική

Κλοπή καλωδίων χαλκού: Στην Εντατική χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες άντρας Ρομά, όταν κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα κατά την προσπάθειά του να αφαιρέσει καλώδια για να κλέψει τον χαλκό. Ο άνδρας διέμενε στον Πύργο Ηλείας, ωστόσο, σύμφωνα με το ilialive.gr, η απόπειρα κλοπής και ο τραυματισμός του σημειώθηκαν σε άλλη περιοχή της Πελοποννήσου. Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας ο άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του με εμφανή τα σημάδια της ηλεκτροπληξίας που λίγο

έλειψε να του κοστίσει τη ζωή.

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη η κατάσταση στη Μεσσηνιακή ύπαιθρο από ρευματοκλοπές

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν εντοπίσει ακόμα και καλώδιο μέσα σε υδάτινο χαντάκι, δημιουργώντας ένα ηλεκτροφόρο πεδίο μήκους 300 μέτρων. Οι ρευματοκλοπές από τσιγγάνους έχουν αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια και πλέον καθημερινά η αστυνομία σχηματίζει δικογραφίες για τέτοια αδικήματα. Η μεθοδολογία γνωστή: απευθείας από το δίκτυο της ΔΕΗ κλέβουν ρεύμα με αυτοσχέδια άγκιστρα που είναι είτε λυγισμένες πρόκες, είτε κομμάτι χαλκός. Στη συνέχεια, το κατεβάζουν με καλώδια και το περνάνε μέσα από κτήματα, νερά, δρόμους κ.λπ. Τα καλώδια μεταξύ τους συνδέονται απλά και το σημείο επαφής τους είναι γυμνό και εκτεθειμένο, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για τον οποιονδήποτε.

Όπως γράφει η Βίκυ Βετουλάκη στο Θάρρος news, πριν μερικά χρόνια στην Ασπροπουλιά, κυνηγόσκυλο ακολουθούμενο από το αφεντικό του, πήδηξε μέσα σε χαντάκι που είχε νερό για να πιάσει το θήραμα. Το σκυλί σκοτώθηκε ακαριαία, καθώς μέσα στο χαντάκι περνούσε καλώδιο που είχαν κόψει Ρομά και είχε διαρροή ρεύματος.

Να γίνει κακούργημα

Πρόεδροι κοινοτήτων στις περιοχές αυτές, ανησυχούν ότι αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα από αυτή την ιστορία, ενώ εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν συμβεί ατυχήματα με Ρομά που κλέβουν ρεύμα, αλλά κανείς δε έμαθε ποτέ τίποτα.

Επίσης, τονίζουν ότι το αδίκημα της ρευματοκλοπής πρέπει από πλημμέλημα να μετατραπεί σε κακούργημα, διότι ακόμα κι αυτοί που συλλαμβάνονται μετά από λίγες ώρες είναι ελεύθεροι, επαναλαμβάνοντας τις παράνομες συνδέσεις, τις οποίες συνδέσεις αποκαθιστά η ΔΕΗ όταν τις εντοπίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα