Κλοπές αυτοκινήτων: Κλέβουν σωρηδόν για τους διακινητές μεταναστών

Κλοπές αυτοκινήτων: Διαρρήκτες-εξπέρ στις κλοπές οχημάτων παντός τύπου, παίρνουν παραγγελίες από μέλη κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, κλέβουν οχήματα σωρηδόν από Θεσσαλονίκη και Αττική και τα παραδίδουν στους ενδιαφερόμενους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με αυτά και οδηγούς στο τιμόνι, οι οποίοι, λόγω των αθρόων συλλήψεων, να μην έχουν ούτε δίπλωμα οδήγησης, οργανώνουν τις μεταφορές μη νόμιμων

μεταναστών, οι οποίοι, έναντι αμοιβής στα κυκλώματα, βρίσκονται μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στο ελληνικό έδαφος μέσω του Έβρου. Έτσι, όπως έχει αποκαλύψει η Alphafreepress, ξεκινούν καταδιώξεις των ύποπτων για μεταφορά ανθρώπινων ψυχών οχημάτων με τους οδηγούς τους να πατάνε το γκάζι με κίνδυνο τόσο τη ζωή των επιβαινόντων όσο και των διερχομένων.

Προ ημερών στην Κομοτηνή, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής χωρίς γνώσεις, έπεσε πάνω σε όχημα όπου επέβαιναν τέσσερα άτομα, χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς. Στο Νομό της Ξάνθης, συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες. Στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Δύο μετανάστες

Τελικά, πλησίον του οικισμού Νέου Ζυγού, ο 23χρονος ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Κλεμμένο από Αττική το όχημα

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 29-9-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης συνελήφθησαν , τρεις διακινητές, ένας 32χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Μυρτόφυτου Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που διέφυγε και αναζητείται, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Διέφυγε ο οδηγός

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλησίον αυτού τον 19χρονο και τρεις μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 19χρονος ως συνοδηγός του οχήματος μαζί με άγνωστο συνεργό του ο οποίος το οδηγούσε, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό της Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 30χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 20-12-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ ο 32χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα