Κλείνουμε επίσημα την «πόρτα» στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επιστρέφουν με βίαιο τρόπο οι αντιμεταναστευτικές διαθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ σε πολίτες κι άλλων χωρών, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στη μαύρη λίστα του διατάγματος.

Με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του προέδρου την Κυριακή, γνωστοποιείται πως ο μεγιστάνας απαγορεύει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας.

Το διάταγμα αφορά επίσης και στους υπηκόους του

Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και της Σομαλίας, ενώ το Σουδάν αποσύρθηκε.

Όσο για τους Ιρακινούς δεν θα απαγορεύεται η είσοδος, αλλά θα αντιμετωπίζουν αυξημένους ελέγχους.

Η νέα απαγόρευση, η οποία προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τη 18η Οκτωβρίου, ακολουθεί την επανεξέταση των αρχικών διαταγμάτων του Τραμπ, τα οποία είχαν αμφισβητηθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Οι προσθήκες της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας διευρύνουν την εμβέλεια της απαγόρευσης, που αρχικά έθετε στο στόχαστρο χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

«Η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανένα πεδίο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Η ισχύουσα απαγόρευση εισόδου, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο, εξέπνεε το βράδυ της Κυριακής ενώ ώρες πριν ο πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε στους δημοσιογράφους σχετικά με την απαγόρευση «όσο πιο σκληρή, τόσο το καλύτερο».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ επέμεινε ότι «Το να γίνει η Αμερική ασφαλής είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μου. Δεν θα επιτρέπουμε την είσοδο στη χώρα μας σε όσους δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη έλεγχο ασφαλείας».

Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει να εξετάσει τη 10η Οκτωβρίου εάν η ισχύουσα απαγόρευση αποτελούσε διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και κατά συνέπεια αντέβαινε το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Το άρθρο Κλείνουμε επίσημα την «πόρτα» στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλείνουμε, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ,kleinoume, voreia korea, ipa