Κλείνει η Λαϊκή τράπεζα στην Κύπρο

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής πλευράς με την Κύπρο έχουν «παγώσει» και δεν δείχνουν να οδηγούν σε κάποιο αποτέλεσμα, η κυβέρνηση καταλήγει σε ένα εναλλακτικό σχέδιο, προκειμένου να αποφύγει το «κούρεμα» των καταθέσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sigmalive.com, το σχέδιο η Κύπρος θα προχωρήσει στο κλείσιμο της Λαϊκής τράπεζας

, προκειμένου αυτή να οδηγηθεί σε πλήρη αναδιάρθρωση. Ως εκ τούτου, θα «σπάσει» σε καλή και κακή στα πρότυπα της Αγροτικής τράπεζας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, δεσμεύονται επίσης 2,8 δισ. από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών, κάτι που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA.

Παρόλα αυτά, υπολείπεται ένα δις και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί το οποίο κούρεμα αλλά αν δεν εξασφαλιστεί το ένα δις, τότε θα γίνει κούρεμα 1,5% κάτι όμως που δεν χαρακτηρίζεται ως οδυνηρό επειδή καλύπτεται από τους τόκους.

Επιπλέον, διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100 000 ευρώ αλλά υπάρχει πληροφορία ότι μπορούν να διασφαλιστούν και οι καταθέσεις μέχρι 200.000, από τυχόν αναδιάρθρωση Λαϊκής.

Κλειστές όλη την εβδομάδα οι τράπεζες

Κλειστές, εν τω μεταξύ, θα παραμείνουν οι τράπεζες μέχρι και την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου .

«Μετά την απόρριψη της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 21ης και 22ας Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα