ΚΚΕ: «Τα στοιχεία για την ανεργία δεν δείχνουν το δράμα των λαϊκών οικογενειών»

Να γίνει πράξη το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, σημειώνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, αναφορικά με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα (Τετάρτη), για την ανεργία. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Τα στοιχεία δείχνουν μόνο ένα μέρος

των πραγματικών διαστάσεων της ανεργίας και δεν μπορούν να δείξουν το δράμα των λαϊκών οικογενειών. Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει να καταγράφεται με δυναμικό τρόπο είναι η αγωνιστική δράση και οργάνωση των ανέργων μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές για τη λήψη μέτρων προστασίας τους, αλλά και για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

»Η πάλη για να μην μείνει κανείς άνεργος χωρίς επίδομα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ρεύμα και νερό, αποτελεί πρώτιστο καθήκον των εργατικών – λαϊκών οργανώσεων, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές παντού. Για να γίνει πράξη το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα για όλους.»

 

Keywords
Τυχαία Θέματα