Κέλιαν Κόνγουεϊ: 10 λόγοι που ο Τραμπ επέλεξε την τέλεια σύμβουλο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατάφερε να απασχολήσει ολόκληρο τον κόσμο με την στάση της πάνω στον καναπέ στο Οβάλ Γραφείο, όταν χωρίς παπούτσια φωτογράφιζε τους Αφροαμερικανούς πρυτάνεις που είχαν επίσημη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, είναι μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη και ο Τραμπ οφείλει πολλά στην ύπαρξη της.

Η ξανθιά σύμβουλος, ανέλαβε ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, στις

17 Αυγούστου 2016. Τον ακολουθούσε σε όλα τα ταξίδια, έγραφε τις ομιλίες του και ήταν αυτή που ήξερε να μανατζάρει τον υποψήφιο τότε πρόεδρο, με τρόπο που ναι μεν κατακρίθηκε, του χάρισε δε την προεδρία.

Η 49χρονη Κόνγουεϊ ήταν για τριάντα χρόνια σύμβουλος Ρεπουμπλικανών πολιτικών, και πήρε επίσημα τον τίτλο της συμβούλου του Τραμπ, στις 22 Δεκεμβρίου 2016.

1)Είναι απίστευτα μορφωμένη
Αποφοίτησε από το Trinity College της Ουάσιγκτον,. κάνοντας διατριβή στις πολιτικές επιστήμες. Μετά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του ‘Οξφορντ και εντάχθηκε στην κοινότητα Phi Beta Kappa, η οποία αποτελεί ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση. Ακολούθησαν οι νομικές σπουδές στο George Washington University Law School.

2)Έχει νικήσει σε καλλιστεία ομορφιάς
Έχει αναδειχθεί νικήτρια σε καλλιστεία, ενώ στα 49 της παραμένει σικάτη και γοητευτική. Μεγάλωσε στο Άτκο, στο Νιου Τζέρσεϊ. Το 1982 νίκησε στον διαγωνισμό New Jersey Blueberry Princess, ενώ το 2008 νίκησε στον παγκόσμιο διαγωνισμό συσκευασίας, World Champion Blueberry Packer.

3)Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά
Η Κόνγουεϊ παντρεύτηκε το 2001 με τον Τζορτζ Κόνγουεϊ τον 3ο, έναν δικηγόρο από τη Νέα Υόρκη. Έχουν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο δίδυμα. Πριν παντρευτεί, η Κόνγουεϊ είχε δεσμό με τον μετέπειτα ρεπουμπλικανό γερουσιαστή και ηθοποιό, Φρεντ Τόμπσον.

4)Διαθέτει τεράστια εμπειρία από τους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές
Η Κόνγουεϊ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος την Polling Company, η οποία ιδρύθηκε το 1995. Η εταιρεία συνεργάστηκε πολύ συχνά με ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, προσφέροντας χρήσιμες οδηγίες για τις ψήφους των γυναικών. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, ως Κέλιαν Φιτζπάτρικ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, είχε επιτεθεί σφόδρα στους Κλίντονς.

5)Μεγάλωσε από γυναίκες
Η Κέλιαν μεγάλωσε από γυναίκες, καθώς όταν ήταν τριών ετών, οι γονείς πήραν διαζύγιο και η μητέρα της κέρδισε την επιμέλεια. Μεγάλωσε στο σπίτι της μαμάς και της γιαγιάς της, μαζί με τις δύο ανύπαντρες αδερφές της μητέρας της.

6)Γνωρίζει τον Τραμπ για πάνω από μία 10ετία
Η Κόνγουεϊ συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006, όταν ζούσε σε ένα από τα κτίρια του σημερινού Αμερικανού προέδρου. Κέρδισε πολύ γρήγορα την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

7)Έχει γράψει βιβλίο
«Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες», έχει γράψει η όμορφη σύμβουλος του Τραμπ, με το βιβλίο να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

8)Είναι υπέρ της συντονισμένης μετανάστευσης
Υποστήριζε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και να εντοπιστούν όσοι μετανάστες δεν είχαν επίσημα έγγραφα και, βάσει ορισμένων κριτηρίων, να τους δοθεί ιθαγένεια. Από την άλλη, ηγήθηκε της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, βασικό στοιχείο της οποίας ήταν η απέλαση των 11 εκατ. μεταναστών που βρίσκονταν παράνομα στις ΗΠΑ. Λίγο παράξενο.

9)Θα είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον Λευκό Οίκο
Από τις 20 Δεκεμβρίου μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ουάσιγκτον, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο νέος πρόεδρος την προόριζε για βασική συνεργάτη του. Μάλλον γνώριζε πως θα γίνει σύντομα η πιο σημαντική γυναίκα στον Λευκό Οίκο.

10)Φανατική κατά των αμβλώσεων
Η 49χρονη είναι φανατική πολέμιος των αμβλώσεων. Μιλά ανοιχτά γι’ αυτό παρά τις αντιδράσεις, και έχει δηλώσει πως η ζωή είναι πολύτιμη και ο άνθρωπος ακατάλληλος να κρίνει το ποιος θα έρθει στον κόσμο και ποιος όχι.

Το άρθρο Κέλιαν Κόνγουεϊ: 10 λόγοι που ο Τραμπ επέλεξε την τέλεια σύμβουλο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέλιαν Κόνγουεϊ, Τραμπ,kelian kongouei, trab