Κέιτ Γουίνσλετ δωρεά: Στο πλευρό μητέρας που παλεύει να κρατήσει την κόρη της ζωντανή

Η Κέιτ Γουίνσλετ δώρισε 17.000 λίρες σε μια μητέρα που ήρθε αντιμέτωπη με έναν υπερβολικά υψηλό λογαριασμό ενέργειας, ενώ προσπαθεί να κρατήσει την κόρη της που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Η Carolynne Hunter, από το Tillicoultry της Σκωτίας, προειδοποιήθηκε από το Συμβούλιο του Clackmannanshire ότι ο λογαριασμός της θα μπορούσε να αυξηθεί από 6.500 λίρες σε 17.000 λίρες το επόμενο έτος. Η 12χρονη κόρη της Freya, πάσχει από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και βασίζεται στη λήψη οξυγόνου

για χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Η κυρία Hunter δήλωσε ότι συγκλονίστηκε όταν η 47χρονη ηθοποιός του Τιτανικού, παρενέβη μόλις άκουσε τον αγώνα τους να μεταδίδεται από το BBC Scotland. Η Γουίνσλετ δώρισε 17.000 λίρες στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας και επικοινώνησε με τη Hunter για να τους στείλει τις ευχές της. Η 49χρονη Hunter, δήλωσε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και απλά αισθάνομαι τελειωμένη σε αυτό το σημείο της ζωής μου. «Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα – νόμιζα ότι δεν ήταν καν αληθινό. Ακόμα σκέφτομαι “Είναι αληθινό αυτό;”».

I was telling Wee Yin about my speech yesterday at the #CarersParliament #CarersParliament2022….she smiled when I was telling her that everyone sends their love #unpaidcarers #palliativecare @cllrpaulkelly @KevinStewartSNP @CarersScotland @CarersTrustScot pic.twitter.com/fYZc0c1hhm

— Carolynne Hunter (@CazMac38) November 10, 2022

Το σπίτι δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό

Οι Hunters ζουν σε ένα μεγάλο σπίτι του δήμου στο Tillicoultry, το οποίο δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό, οπότε δεν υπάρχει χώρος για τον εξοπλισμό της Freya. Προς το παρόν τους κοστίζει 6.500 λίρες το χρόνο για τη λειτουργία του κιτ και τη θέρμανση του σπιτιού, αν και η κυρία Hunter δήλωσε ότι έχει κλείσει τη θέρμανση στα περισσότερα δωμάτια για να εξοικονομήσει χρήματα.

Παρόλο που εργάζεται με πλήρη απασχόληση με μέτριο μισθό, δεν λαμβάνει την ίδια υποστήριξη με όσους έχουν χαμηλό εισόδημα. Ανησυχεί επίσης, ότι πιθανές χειμερινές διακοπές ρεύματος σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου, αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Freya. «Εξακολουθούμε να παγώνουμε και δεν έχουμε φτάσει ακόμη ούτε καν σε θερμοκρασίες μείον. Κάνω νύξη στο προσωπικό να μην ανάβει τη θέρμανση εκτός αν είναι απαραίτητο. Το συμβούλιο τοποθέτησε ηλιακούς συλλέκτες για να βοηθήσει, αλλά δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει με τον λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξαιρετική γενναιοδωρία της Γουίνσλετ, σημαίνει ότι η οικογένεια θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το επόμενο έτος γνωρίζοντας ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά την υποστήριξη ζωής που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Φρέγια.

Η έκκληση της μητέρας

Η Hunter πρόσθεσε: «Δεν μίλησα για να πάρω δωρεές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η Freya είναι καλά. Εγώ θα βοηθηθώ, αλλά τι θα γίνει με όλους τους άλλους; Ήθελα η κυβέρνηση να πληρώσει γι’ αυτό και να κάνει το σωστό – δεν θα έπρεπε να είναι μια διασημότητα που παρεμβαίνει». Η σταρ του Χόλιγουντ, η οποία ζει σε ένα ήσυχο χωριό στο West Sussex, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 50 εκατομμύρια λίρες. Παντρεύτηκε τον Edward Abel Smith, ανιψιό του μεγαλοεπιχειρηματία Richard Branson, το 2012. Το ζευγάρι έχει ένα παιδί, τον Bear Blaze, ο οποίος γεννήθηκε το 2013. Η Κέιτ Γουίνσλετ έχει επίσης άλλα δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους.

Το μεγαλύτερο παιδί της, η Μία, γεννήθηκε το 2000 κατά τη διάρκεια του πρώτου της γάμου, με τον σκηνοθέτη Τζιμ Θρίπλετον. Απέκτησε επίσης ένα παιδί, τον Τζο, το 2003 με τον δεύτερο σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. Η Γουίνσλετ είναι χρηματοδότης του Family Haven, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις μειονεκτούσες και ευάλωτες οικογένειες στο Γκλόστερσαϊρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα