Κατέθεσαν τροπολογία τελευταία στιγμή – «Συγγνώμη» ζητά ο Κουρουμπλής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά μετά από 12ωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοσχέδιο Κουρουμπλή για το προσωπικό του υπ. Ναυτιλίας.

Το νομοσχέδιο είχε τίτλο ««Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας

και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Στο «παρά πέντε» της συζήτησης προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς κατατέθηκε τροπολογία 114 σελίδων η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή νομοθετώντας εκτός διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρσή της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συγνώμη τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα ήθελε να συζητηθεί τροπολογία του με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν έγινε εκ του πονηρού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η τροπολογία δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο, ούτε λύνει οικονομικά θέματα, αλλά ρυθμίζει σημαντικά ζωτικά ζητήματα, όπως η παραχώρηση στους δήμους εκτάσεων χερσαίων ζωνών που δεν χρειάζονται τα λιμάνια, η τιμωρία για την αδήλωτη εργασία αλλά και άλλα θέματα για τα οποία είχαν αντίρρηση οι θεσμοί και έγινε προσπάθεια για να περάσουν.

Τελικά, τόσο τα άρθρα του νομοσχεδίου, όσο και οι υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ μερικές διατάξεις εγκρίθηκαν, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο Κατέθεσαν τροπολογία τελευταία στιγμή – «Συγγνώμη» ζητά ο Κουρουμπλής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα