Καταδίωξη Ρομά – Νέο Φάληρο: Πώς τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί, πήγαν να μπουν σε σπίτι

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου στο Νέο Φάληρο. Για άλλη μία φορά πρωταγωνιστές ήταν Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σπίτι σε κεντρικό δρόμο.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς, οι οποίοι όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και τότε προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εγκλώβισε το αυτοκίνητό τους, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τελικά οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στα Καμίνια.

Οι

νεαροί φαίνεται ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Καταδίωξη Ρομά – Νέο Φάληρο: Το χρονικό

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αστυνομικών τις οποίες αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 21.20 το βράδυ όταν το Κέντρο Άμεσης Δράσης έδωσε εντολή στους ένστολους να σπεύσουν πέριξ της οδού Σπύρου Ζερβού για ένα όχημα μάρκας Daewoo το οποίο κινούνταν ύποπτα. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το όχημα, ο οδηγός όμως δεν έδειξε διάθεση να σταματήσει.

Ειδικότερα, όπως καταθέτει ένας αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη των δραστών: «Περί τις 21.20 το βράδυ λάβαμε σήμα για ύποπτο όχημα μάρκας Daewoo χρώματος μπορντό με τέσσερα άτομα εντός το οποίο κινούνταν πέριξ της οδού Σπύρου Ζερβού. Συγκλίναμε στο σημείο και σε αναζητήσεις που κάναμε πέριξ αντιληφθήκαμε να κινείται αντίθετα από την οδό Διονυσίου Σολωμού (Νέο Φάληρο), ένα όχημα που ταίριαζε με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά. Άμεσα προσεγγίσαμε το όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και του κάναμε ηχητικό και φωτεινό σήμα καθώς και με την χρήση της μεγαφωνικής του οχήματος του ζητήσαμε να σταματήσει.

Τότε ο οδηγός έβαλε όπισθεν προς τα πίσω με εμφανή σκοπό να διαφύγει του ελέγχου. Σε αυτή την ενέργεια προσέκρουσε σε ένα έτερο όχημα μάρκας Ford Fiesta. Άμεσα σταματήσαμε το περιπολικό ακριβώς μπροστά από το εν λόγω όχημα και έτσι καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε μεταξύ του περιπολικού μας και των οχημάτων που υπήρχαν παράπλευρος του σημείου. Εν συνεχεία βγάλαμε τον οδηγό από το όχημα, τον δεσμεύσαμε και ενημερώσαμε άμεσα το κέντρο της άμεσης δράσης για το περιστατικό». Την ίδια ώρα που διαδραματίζονταν τα παραπάνω, μία άλλη ομάδα ΔΙΑΣ που επίσης είχε σπεύσει στο σημείο εντόπισε το όχημα σταματημένο και κοντά σε αυτό έναν νεαρό να επιτηρεί τον χώρο.

Όπως καταθέτει υπαρχιφύλακας που συμμετείχε στη σύλληψη των δραστών,

«Περί τις 21.20 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταβούμε στο Νέο Φάληρο πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου για ένα όχημα μάρκας Daewoo και χρώματος μπορντό με πέντε άτομα Ρομά που κινείται ύποπτα. Μεταβήκαμε για αναζητήσεις αλλά δεν βρήκαμε το όχημα. Διερχόμενοι από τον παράδρομο της Λ. Κηφισού στο ύψος της οδού Καλλέργη εντοπίσαμε το όχημα σταματημένο και στη συμβολή των ανωτέρων οδών ένα άτομο να επιτηρεί τον χώρο. Εμείς με τον συνάδελφο που επιβαίναμε στη μια μηχανή προσεγγίσαμε το άτομο ενώ συνάδελφοι που επέβαιναν στην άλλη μηχανή έκαναν τον κύκλο του τετραγώνου προκειμένου να προσεγγίσουν το όχημα.

Στη συνέχεια σε περεταίρω αναζητήσεις στην γύρω περιοχή κι επί της οδού Καλλέργη εντοπίσαμε ένα νεαρό άτομο Ρομά να κινείται ύποπτα. Τον προσεγγίσαμε και σε σχετική ερώτηση μας δήλωσε ότι περίμενε κάτι φίλους. Στη συνέχεια σε περεταίρω ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι φύλαγε τσίλιες και ότι δύο άλλα άτομα έχουν ανέβει στο μπαλκόνι σπιτιού για να κλέψουνε υποδεικνύοντας το συγκεκριμένο μπαλκόνι. Κοιτάζοντας προς την πλευρά που έδειχνε είδαμε δύο άτομα Ρομά τα οποία ήταν σκυμμένα.

Του δώσαμε εντολές και τους βοηθήσαμε να κατέβουν από το μπαλκόνι. Όταν κατέβηκαν παρατηρήσαμε ότι από την τσέπη του παντελονιού του ενός εξ αυτών εξείχαν δύο κάλτσες γκρι χρώματος με μαύρες ρίγες χωρίς όμως ο ίδιος να φορά κάλτσες μέσα από τα παπούτσια. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται συνήθως από τους διαρρήκτες και συγκεκριμένα τις φοράνε στα χέρια κατά την τέλεση της διάρρηξης προκειμένου να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Τους δεσμεύσαμε και στη συνέχεια μπήκαμε στην πολυκατοικία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταδίωξη Ρομά – Νέο Φάληρο, Πώς,katadioxi roma – neo faliro, pos