Καρατέκα εναντίον αστυνομικού: Η ΕΡΤ καταδικάζει σχόλια δημοσιογράφου για τον διαδηλωτή

Καρατέκα εναντίον αστυνομικού: Την αντίδραση της ΕΡΤ προκάλεσαν τα σχόλια που δημοσίευσε στο Facebook δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, με τα οποία έδινε μπράβο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την επίσκεψη Πομπέο, αλλά και στον «καρατέκα» διαδηλωτή. Ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος

στην δημόσια τηλεόραση, έβαλε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ και έγραψε και σχόλια.

«Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ… Το ΠΑΜΕ ήταν…», ήταν το πρώτο σχόλιο και το συνόδευε η φωτογραφία από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ. Εννοώντας ότι τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εμποδίσουν τον Οβελίξ εχθρό να περάσει. Και το δεύτερο σχόλιο, που συνόδευε την φωτό του διαδηλωτή καρατέκα ήταν: «Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ».

Η αντίδραση της ΕΡΤ: Οι ακραίες εκφράσεις είναι καταδικαστέες

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η απάντηση του δημοσιογράφου

Ο Νίκος Αγγελίδης απάντησε πάλι μέσω facebook: «Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμά μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη…».«Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής».

Keywords
Τυχαία Θέματα