Καλύβια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες- Φοβούνται την αναζωπύρωση οι πυροσβέστες (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Αττικής.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα μέχρι τη Σαρωνίδα.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα απογειώθηκαν και ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης, καταφέρνοντας με τις συνεχείς ρίψεις νερού να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο και το τελευταίο μέτωπο στην περιοχή Σκορδί.

Η πυροσβεστική δεν εφησυχάζει

και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καθώς και σήμερα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Στο σημείο επιχειρούσαν 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Η Πυροσβεστική δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα όμως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ξεκίνησε από οικόπεδο στην οδό Τενέδου το οποίο ήταν γεμάτο ξερόχορτα και σκουπίδια, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Το άρθρο Καλύβια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες- Φοβούνται την αναζωπύρωση οι πυροσβέστες (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα