Ιταλία: Τα «εγκληματικά» λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πλημμελή τήρηση των κανόνων ασφαλείας διεπίστωσαν οι ιταλικές Αρχές στη ντισκοτέκ έξω από την Ανκόνα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε έφηβοι και μια γυναίκα.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «στην ντίσκο, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Πολλοί νέοι, που βρίσκονταν μέσα στη ντίσκο στην πόλη Κορινάλντο, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι»

υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι.

Είχαν συρρεύσει στη μικρή πόλη για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου.

Η μία από αυτές έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου.

Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας η περιοχή έγινε θέατρο μίας αδιάκοπης κυκλοφορίας ασθενοφόρων και οχημάτων υπηρεσιών αρωγής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιοχή έσπευσαν επί τόπου για να συνδράμουν το έργο της διάσωσης και μεταφοράς των θυμάτων.

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή.

Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω».

Αυτά αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας, που είχε μεταφερθεί σε αλλόφρονα κατάσταση στο νοσοκομείο της Ανκόνας.

Το άρθρο Ιταλία: Τα «εγκληματικά» λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα