Ισχυρός πόλος έλξης επενδυτών η ελληνική κτηματαγορά: «Χρυσά» τα ενοίκια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ισχυρό πόλο έλξης επενδυτών έχει αναδειχθεί η ελληνική κτηματαγορά και, κυρίως, το κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες .

Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου ​Algean Property που πραγματοποιήθηκε σε 30 περιοχές στην Μεσόγειο, ο συνδυασμός ανταγωνιστικών τιμών πώλησης και οι υψηλές αποδόσεις έχουν καταστήσει την Ελλάδα τον ελκυστικότερο επενδυτικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι διαρκώς αυξανόμενες

επιδόσεις του τουρισμού αποτελούν, κατά την Algean Property, εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνική τουριστικής κατοικίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη μέση απόδοση και το ύψος του εβδομαδιαίου μισθώματος.

Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν η Ρόδος, η Σκιάθος, η Ελούντα, το Πόρτο Χέλι, προσφέροντας αποδόσεις υψηλότερες του 5%.

Ακόμη εξοχικά στη Χαλκιδική, τη Νίκαια, την Κέρκυρα, την Ίμπιζα, το Σαν Τροπέ, τη Σαρδηνία, τις δαλματικές ακτές, στην Μπούντβα, τη Μεσσηνία και την επονομαζόμενη «αθηναϊκή Ριβιέρα» προσφέρουν αποδόσεις από 3,1% έως 4,8%.

Η κατάταξη ολοκληρώνεται με την Πάφο, την Μάλτα, την Τουρκία και το Αιγαίο όπου οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες στο 2,4%.

Στην Ελλάδα, οι ζητούμενες τιμές παρέμειναν σταθερές, αντανακλώντας, σύμφωνα με την Algean Property, την ανάκαμψη της αγοράς, ενώ οι μισθωτικές αξίες παρέμειναν υψηλές λόγω της πολύ καλών αποδόσεων του ελληνικού τουρισμού.

Τα μεγέθη αφορούν κατοικίες με τρία υπνοδωμάτια, κατ’ ελάχιστον, ιδιωτική πισίνα και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις. Το εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας είναι κατά μέσο όρο 250 τ.μ., ενώ η μισθωτική περίοδος είναι περίπου 12 εβδομάδες.

Το άρθρο Ισχυρός πόλος έλξης επενδυτών η ελληνική κτηματαγορά: «Χρυσά» τα ενοίκια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα