Ιονία Οδός: Ξεκινά η λειτουργία διοδίων στην Κλόκοβα- Αυτές είναι οι τιμές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκινά η λειτουργία νέων διοδίων στην Ιονία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου, έως και τον ανισόπεδο κόμβο Χαλικίου κοντά στο Μεσολόγγι.

Επίσης, την Πέμπτη 3 Αυγούστου θα δοθούν στην κυκλοφορίας τα τελευταία 14 χλμ. της Ιονίας Οδού από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως και τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού.

Αναλυτικά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη θα ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων στον μετωπικό

σταθμό Κλόκοβας και στους πλευρικούς σταθμούς στο ανισόπεδο κόμβο του Μεσολογγίου.

Οι τιμές που θα ισχύσουν για τον μετωπικό σταθμό της Κλόκοβας είναι:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,95 ευρώ.Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ.Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,40 ευρώ.

Στους πλευρικούς σταθμούς στο Μεσολόγγι οι τιμές θα είναι οι εξής:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,85 ευρώ.ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,10 ευρώ.Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,40 ευρώ.

Σύμφωνα με τη «Νέα Οδό» η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται ως εξής:

Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.

Έτσι, όσον αφορά στην πληρωμή διοδίων, η «Νέα Οδός» διευκρινίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι».

Επίσης διευκρινίζεται ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».

Σύμφωνα με την «Νέα Οδό», «οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από το Αντίρριο, έως τα Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση αυτοί της Κλόκοβας και του Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου».

Τέλος, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων στο Μενίδι και στο Τέροβο και των πλευρικών σταθμών στην Γαβρολίμνη, στην Άρτα και στον Γοργόμυλο.

Το άρθρο Ιονία Οδός: Ξεκινά η λειτουργία διοδίων στην Κλόκοβα- Αυτές είναι οι τιμές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα