Η «μαγική» ώρα για πρωινό αν έχεις διαβήτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν έχεις διαβήτη, υπάρχει η ιδανική ώρα για να τρως πρωινό.

Σύμφωνα με μελέτη, οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 πρέπει να εστιάζουν στο πρωινό και την ώρα που το καταναλώνουν καθώς επηρεάζει τον δείκτη μάζας σώματος.

Η παχυσαρκία είναι συχνό φαινόμενο μεταξύ των ασθενών με διαβήτη τύπου 2. Όσοι συνηθίζουν να ξυπνούν αργά και να κοιμούνται αργά, είναι πιο πιθανό να έχουν παραπανίσια κιλά, αν και δεν είχε εξεταστεί έως τώρα αν ισχύει κάτι αντίστοιχο συγκεκριμένα

για τους διαβητικούς.

Διαβάστε ακόμα

Υπέρταση; Με αυτά τα βότανα θα τη «ρίξεις»

Έτσι, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι αποφάσισαν να μελετήσουν αν ο πρωινός ή ο βραδινός χρονότυπος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον ΔΜΣ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 και, αν τελικά αυτό ισχύει, ποιοι άλλοι παράγοντες εμπλέκονται.

Όσοι διαβητικοί ανήκουν στον βραδινό χρονότυπο τείνουν να έχουν υψηλότερο ΔΜΣ, αν και δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές ως προς την κατανάλωση θερμίδων συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που ανήκουν στον πρωινό χρονότυπο.

Ένας παράγοντας όμως που φάνηκε να κάνει τη διαφορά ήταν η ώρα κατανάλωσης του πρώτου γεύματος της ημέρας (αλλά όχι των επόμενων), αφού όσοι έτρωγαν νωρίτερα πρωινό έτειναν να έχουν και χαμηλότερο ΔΜΣ.

Να σημειωθεί ότι όσοι συμμετέχοντες ανήκαν στον πρωινό χρονότυπο έτρωγαν το πρωινό τους μεταξύ 7.00 και 8.30 το πρωί.

Το συμπέρασμα της νέας μελέτης είναι λοιπόν πως όσοι διαβητικοί είναι βραδινοί τύποι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μεγάλη αύξηση στο βάρος τους και η κατανάλωση πρωινού αργότερα μέσα στην ημέρα είναι ο παράγοντας-κλειδί που καθοδηγεί αυτή την εξέλιξη.

Το άρθρο Η «μαγική» ώρα για πρωινό αν έχεις διαβήτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα