Η κατανάλωση μπίρας προστατεύει τις γυναίκες από το έμφραγμα

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες δεν προτιμούν τόσο τη μπίρα όταν θέλουν να πιουν κάτι, όμως θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες και να βάλουν τη μπύρα στη ζωή τους για μια έως δύο φορές την εβδομάδα. Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει την ευεργετική δράση της μπύρας στο γυναικείο οργανισμό καθώς όσες έπιναν μπίρα μια έως δύο φορές την εβδομάδα παρουσίασαν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα, είτε καθόλου.

Σύμφωνα

με τους ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Ντομινίκ Χάνγκε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care», η μελέτη έγινε με δείγμα 1.500 γυναίκες και σε μια περίοδο 32 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου. Στη διάρκεια της έρευνας, 185 γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό, ενώ 160 εμφάνισαν διαβήτη και 345 καρκίνο. Σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση της κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών, αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπίρας δείχνει ότι προστατεύει από το έμφραγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα