Η Εθνική Λυρική Σκηνή στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, το 99ο Ανοιχτό Δημοτικό Σχολείο του δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει μουσικές.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δικτυώνει, με όχημα τους ήχους και τη μουσική παραδοσιακών τραγουδιών, ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και χωρών.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, η διαπολιτισμική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συντελεί στην κοινωνική διασύνδεση, έκφραση

και κοινωνική δικτύωση των συμμετεχόντων.

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, συνεχίζουν για 3η χρονιά τη λειτουργία τους στις γειτονιές της Αθήνας, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υπό το συντονισμό του Athens Partnership.

Φιλοξενούν σε 25 σχολεία της πρωτεύουσας, προγράμματα και δράσεις και έχουν δημιουργήσει έναν χώρο όπου ακούγεται δυνατά η φωνή της διαφορετικότητας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τι κάνει η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με το κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, το οποίο γίνεται κατά κύριο λόγο δια της ακοής, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται βήμα-βήμα, στην εκμάθηση των μελωδικών φράσεων, του ρυθμού, της σκάλας ή του δρόμου του τραγουδιού. Το μάθημα πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Λόγω του διαπολιτισμικού χαρακτήρα το εργαστήριο χρησιμοποιεί τη μίμηση και την επανάληψη και στηρίζεται κυρίως στη διεθνή γλώσσα της μουσικής.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ανοιχτό Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Χορωδίας

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 – Ώρες 18:00-20:00

99ο Δημοτικό Σχολείο : Υγείας 11Α, Άγιος Παντελεήμονας

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

στο www.athensopenschools.gr ή στο 210 5277089

Το άρθρο Η Εθνική Λυρική Σκηνή στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα