Η επιστολή της 25χρονης συνεργού της Πόλα Ρούπα Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Πιστεύω ως αναρχικιά ότι η κατάρρευση του καπιταλισμού αλλά και το ξέσπασμα μιας κοινωνικής επανάστασης μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω του ένοπλου αγώνα, χτυπώντας ένοπλα κομβικούς πυλώνες του καπιταλιστικού κεφαλαίου, αποσταθεροποιώντας έτσι την οικονομία της χώρας και θέτοντας επί τάπητος στην κοινωνία το ζήτημα της επαναστατικής προοπτικής».

Σε αυτές τις γραμμές επιστολής της, που απέστειλε στην ιστοσελίδα bloko.gr, η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η γυναίκα, που συνελήφθη

παράλληλα με την Πόλα Ρούπα, δίνει το περίγραμμα του ιδεολογικού της προφίλ, τονίζοντας ξανά ότι είναι μέλος του Επαναστικού Αγώνα.

«Ξημερώματα Πέμπτης 5 του Ιανουαρίου» γράφει στην επιστολή, «εισβάλουν ομάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής στην οικεία όπου μένω, σπάζοντας τις πόρτες όλων των ορόφων μέχρι να φτάσουν και στην δική μου. Κατευθείαν αντιλήφθηκα τον λόγο για τον οποίο με επισκέφθηκαν τόσο θερμά και δεν εξεπλάγην για την ξαφνική τους παρουσία στο χώρο όπου διέμενα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιλογή μου να δράσω μέσα από την ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, έχω ήδη προχωρήσει και εγώ σε απεργία πείνας και δίψας (από την μέρα της σύλληψής μας) μαζί με τους συντρόφους Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη διεκδικώντας την άμεση παράδοση του παιδιού τους σε συγγενείς πρώτου βαθμού. Λίγες ώρες μετά την σύλληψη της συντρόφισσας Π. Ρούπα, το παιδί απήχθη από τους μπάτσους της αντιτρομοκρατικής και οδηγήθηκε στην μονάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού μέσα στο Ψυχιατρείο, όντας φρουρούμενο από μπάτσους και ψυχιάτρους, αντί να δοθεί άμεσα στους συγγενείς των συντρόφων, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά.

Ο πόλεμος αυτός που διεξάγεται πάνω στο παιδί των συντρόφων είναι μια πολιτικής μορφής πίεση που ασκεί το κράτος σε αυτούς με τον πιο γελοίο και ανήθικο τρόπο. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι στέκομαι δίπλα τους στον αγώνα αυτόν, αλλά και σε όποιον προκύψει στο μέλλον.

μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου»

΄Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Alphafreepress, η αντιτρομοκρατική, που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στον ακριβή ρόλο της κοπέλας που εμφανίστηκε αρχικά απλά ως «μπέίμπι σίτερ», έχει βρει στοιχεία που τη συνδέουν με δραστηριότητες που αφορούν παράνομη δράση στα πλαίσια οργάνωσης.

Το άρθρο Η επιστολή της 25χρονης συνεργού της Πόλα Ρούπα Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα