Η μπάσα αντρική φωνή «ρίχνει» τις γυναίκες

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η βαριά φωνή είναι ατού για τους άντρες που ψάχνουν για μια σύντροφο, καθώς οι γυναίκες έλκονται περισσότερο απ΄αυτήν, ακόμη και αν οι εν λόγω άντρες θεωρούνται «κακά παιδιά» στο θέμα της μονογαμίας.

«Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις φωνές ανδρών που ήταν πιθανότερο να τις απατήσουν. Βρήκαμε όμως πως όσο περισσότερο θεωρούσαν οι γυναίκες πως αυτοί οι άνδρες θα είναι άπιστοι, τόσο πιο ελκυστικούς τους έβρισκαν και επιθυμούσαν να συνάψουν μία σύντομη σχέση μαζί τους», σχολιάζει ο David Feinberg, επίκουρος καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 87 γυναίκες, οι οποίες άκουσαν φωνές ανδρών ηλεκτρονικά «πειραγμένες», ώστε να ακούγονται υψηλότερες ή πιο μπάσες και μετά κλήθηκαν να εντοπίσουν τις φωνές που νόμιζαν ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε άνδρες που ήταν πιθανότερο να είναι άπιστοι και που θεωρούσαν ως καλύτερους συντρόφους για μία σύντομη ή μία μακροχρόνια σχέση. «Από μία εξελικτική σκοπιά, αυτή η αντίληψη της μελλοντικής ερωτικής απιστίας μπορεί να είναι προσαρμοστική», συμπληρώνει ο Feinberg.

Keywords