Γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ένοικοι ήταν οι στόχοι Ρομά που ξάφριζαν την Αττική

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γυναίκες, που περπατούσαν μόνες στον δρόμο, ηλικιωμένοι και ιδιοκτήτες σπιτιών, ήταν οι τρεις στόχοι τριμελούς συμμορίας Ρομά, η οποία εξαρθρώθηκε μετά από αρκετές επιθέσεις από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.

Για τη συμμορία, η Αστυνομία λέει ότι τα μέλη της διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών και κλοπές από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δεν δίσταζαν να γρονθοκοπήσουν τους ιδιοκτήτες όταν τους αντιλαμβάνονταν

Όταν κατά τύχη, κάποιοι από τους ιδιοκτήτες-θύματα,

αντιλαμβανόταν την εισβολή, τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να το γρονθοκοπήσουν για να διαφύγουν κρατώντας στα χέρια τα κλοπιμαία.

Στα χέρια της Ο.Π.Κ.Ε οι τρεις της συμμορίας στο Μενίδι

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα και τις καταγγελίες στα Αστυνομικά Τμήματα της δυτικής Αττικής, όπου δρούσε η συμμορία, αστυνομικοί της Ασφάλειας Μενιδίου και της Ομάδας Πρόληψης, Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν στο Μενίδι, τρείς Ρομά, ηλικίας 17, 23 και 28 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας, της κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Είχαν συστήσει τη σπείρα εδώ και δύο μήνες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει από διμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε πεζούς, (κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους), σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Διέφευγαν πάντα κρατώντας τα κλοπιμαία

Διέπρατταν, επίσης, διαρρήξεις οικιών στην ίδια περιοχή, από τις οποίες αφαιρούσαν αντικείμενα, τιμαλφή και χρηματικά ποσά ενώ στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, με τη χρήση σωματικής βίας ή την απειλή χρήσης βίας, κατάφερναν να διαφεύγουν διατηρώντας τα κλοπιμαία.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Κατασχέθηκαν επίσης και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες πράξεις τους.

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών- ληστειών: Η έρευνα συνεχίζεται

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και 12 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Το άρθρο Γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ένοικοι ήταν οι στόχοι Ρομά που ξάφριζαν την Αττική εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα