Γροιλανδία – καιρός: Παγκόσμιο πρόβλημα
Γροιλανδία – καιρός: To ακραίο κύμα καύσωνα που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη έφτασε πλέον και στη Γροιλανδία. Η τελευταία φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επιφάνεια παγετώνων παγκοσμίως. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επιταχύνουν την τήξη των πάγων. Κι αυτό με τη σειρά του θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αφού αυξάνεται το επίπεδο της θάλασσας. Η συνήθης διαδικασία είναι ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας συνήθως λιώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο φέτος ξεκίνησαν να λιώνουν πολύ νωρίτερα, από τον Μάιο.
Οι πάγοι φτάνουν τις 3.000 μέτρα σε ύψους πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η επιφάνειά τους θα είναι ιδιαίτερα ζεστή αυτή την εβδομάδα, μόλις λίγους βαθμούς υπό το μηδέν. «Είναι πολύ ζεστή θερμοκρασία για αυτό το υψόμετρο», δήλωσε η ειδικός σε θέματα κλίματος του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας Ruth Mottram. Το 2019 θα μπορούσε να πλησιάσει το ρεκόρ του 2012, είπε από την πλευρά του ο καθηγητής και ειδικός σε θέματα πάγου στο Γεωλογικό Ινστιτούτο της Δανίας και της Γροιλανδίας Jason Box. Εκείνο τον χρόνο, οι πάγοι της Γροιλανδίας μειώθηκαν 450 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερους από 14.000 τόνους χαμένου πάγου ανά δευτερόλεπτο.
Γροιλανδία – καιρός: Ανησυχητική κατάσταση
Αυτό που συμβαίνει στην Γροιλανδία θα γίνεται αισθητό σε όλο τον κόσμο. Το λιώσιμο φέτος θα πλημμυρίσει τον Βόρειο Ατλαντικό με φρέσκο νερό. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον καιρό στην βορειοδυτική Ευρώπη. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ισχυρότερες καταιγίδες ή πλημμύρες. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προτού μετρηθεί επακριβώς ο όγκος του πάγου που θα λιώσει το 2019. Ωστόσο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θα είναι ανάλογο με αυτόν που χάθηκε το 2012.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 42 χρόνια
- Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε ένα αεροπλάνο
- Έρχεται το «μαύρο φεγγάρι»: Τι είναι, πού θα είναι ορατό και γιατί είναι σημαντικό
- Σοκ στο λεωφορείο X96: Επιδειξίας αυνανίστηκε μπροστά σε κοπέλες και συνελήφθη στο αεροδρόμιο
- Προσλήψεις στο Δημόσιο - Ανοίγει ο δρόμος για 6.900 θέσεις
- Μαμά για τρίτη φορά η Ζέτα Θεοδωροπούλου
- Πήγε στο νέο του κανάλι...
- Ρόδος: Έτσι πνίγηκαν στην πισίνα ξενοδοχείου οι δύο αδερφές – Η μοιραία απόφαση – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας!
- NASA: Δείτε τι ανακάλυψαν πολύ κοντά στη Γη
- Καιρός: Αρχίζει το κύμα καύσωνα, πότε και πού θα «χτυπήσουν» 40άρια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Γροιλανδία – καιρός: Παγκόσμιο πρόβλημα
- Τεκμήρια εισοδήματος: Νέες τεχνικές και εργαλεία ελέγχου
- Εξάρχεια: Επεισόδια και μολότοφ για την αποφυλάκιση Κορκονέα (vids)
- Ρόδος πνιγμός: Αδελφές πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου
- ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0: Ανέτοιμη στην πρόβα για το Γιουρόπα Λιγκ
- Ομάρ – Κρίσταλ Πάλας: Πρόταση 7,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό (vid)
- Ρουβάς – Ζυγούλη Instagram: Αγκαλιά στην παραλία – Το τρυφερό φιλί του Σάκη
- «Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Ετοιμάζουν σαφάρι στο Μετρό και στην «καρδιά» της Αθήνας
- Δείκτης οικονομικού κλίματος: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θρόμβος στο πόδι: 5 τροφές που προλαμβάνουν τον σχηματισμό
- Κατασκεύασαν κατσαρίδα – ρομπότ (βίντεο)
- Κάτω Αχαΐα: Στις Αλυκές τα παιδιά παίζουν στη πλατεία δίπλα από τα νεκρά ψάρια
- Παναθηναϊκός – Δώνης: «Όνειρο οι όμιλοι του Champions League με την ομάδα που αγαπώ»
- ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Απόλλων για απόπειρα φόνου: Σε μεγάλη απόσταση από το οίκημα
- «Κλικ» του δεύτερου εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή
- ΕΑΣ: Στα 21 εκατ. ευρώ στο 7μηνο οι παραδόσεις προϊόντων
- Πλησιάζει το τέλος για τα τεκμήρια διαβίωσης
- Ανοίγει ο δρόμος για 6.900 προσλήψεις στο Δημόσιο