Γιώργος Παπαδάκης – Χατζηνικολάου: Οι πιο δύσκολες στιγμές στην τηλεόραση

Γιώργος Παπαδάκης – Χατζηνικολάου: Για τη μακρά πορεία του στην τηλεόραση και όσα αντιμετώπισε μέχρι σήμερα μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου.  Καλεσμένος στο τελευταίο «Ενώπιος Ενωπίω» της σεζόν, ο παρουσιαστής της μακροβιότερης εκπομπής της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, του κλασικού «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του στην ΕΡΤ, τη μετάβασή του στον ΑΝΤ1 και την πρότασή του στον Μίνωα Κυριακού να δημιουργήσουν την πρωινή ενημερωτική ζώνη, κάτι

που οφείλεται αποκλειστικά σε εκείνον.  Σχεδόν οι περισσότεροι εκ των ανθρώπων που βρέθηκαν στο πλευρό του στην εκπομπή πήραν μεταγραφή για αντίπαλα κανάλια και πολλοί από αυτούς έγιναν ανταγωνιστές του, κάτι που ο ίδιος λέει με ικανοποίηση σήμερα.

Ο πιο πολυσυζητημένος εξ αυτών ήταν φυσικά ο Γιώργος Αυτιάς για τον οποίο είπε: «Ο Γιώργης… Έχω ακούσει κι εγώ πολλά. Δεν ξέρω τι γίνεται με τη σχέση μας. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τον Γιώργη. Εγώ χαίρομαι με την εξέλιξη με των ανθρώπων που ήταν δίπλα μου και δουλέψαμε μαζί ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα. Αυτός είναι και αστικός μύθος. Καλά μιλάει για εμένα. Τότε ήταν αγαπημένο θέμα. Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έλεγε για μένα “ο δάσκαλος” αλλά με είχε ψιλοενοχλήσει γιατί ο δάσκαλος με τον μαθητή πρέπει να έχουν και μια διαφορά ηλικίας. Δεν έχουμε! Τον αγαπώ, τον εκτιμώ και του εύχομαι να φτάσει στα… χρόνια μου».  Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδάκης αποκάλυψε πως ήταν ένας από τους πρώτους που είδε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στη Θεσσαλονίκη και απευθείας πρότεινε στον ΑΝΤ1, δηλαδή τον Γιάννη Λάτσιο και την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, να τον φέρουν στην Αθήνα και να τον εντάξουν στο δυναμικό του καναλιού.

Γιώργος Παπαδάκης – Χατζηνικολάου: Ο μικρός Ανδρέας και το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

Επίσης, ο Γιώργος Παπαδάκης δεν δίστασε να θυμηθεί μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε στην τηλεόραση. Η πιο δύσκολη, αφού δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη συναισθηματική του φόρτιση, ήταν το επεισόδιο της εκπομπής «Κόκκινη Κάρτα» μέσω του οποίου έγινε πράξη το όνειρο του μικρού Ανδρέα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Ενάμιση μήνα μετά ο Ανδρέας έφυγε, με συγκλονιστικούς πόνους αλλά με φοβερή δύναμη για να γίνει αυτό το πράγμα. Να έχουμε την ιδρυτική διακύρηξη του “Χαμόγελου του παιδιού”. Ήταν μέσα οι γονείς του, γιατροί, ψυχολόγοι.

Το παλέψαμε πολύ γιατί ήταν δική του επιθυμία. Εκείνος πήρε τηλέφωνο και είπε ότι θέλει να κάνουμε μια εκπομπή για να φτιάξουμε το “Χαμόγελο του παιδιού”. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να λειτουργήσω ούτε σαν δημοσιογράφος ούτε ως άνθρωπος. Είχα λυγίσει, είχα τσακίσει. Να ‘ναι καλά η Ζήνα Κουτσελίνη που ήταν αρχισυντάκτρια της εκπομπής και ο Τάσος Ζορμπάς που μου έδιναν από το κοντρόλ δύναμη να μπορέσω να αντέξω» διηγήθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Στη συνέχεια, βέβαια, ως πιο δυσάρεστη στιγμή στο «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε το επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τη Λιάνα Κανέλλη. «Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Όταν πέταξε το νερό στη Δούρου, βάσταγε το ποτήρι και φοβόμουν ότι θα το πετάξει κι αυτό. Έφυγα λοιπόν για να πάω να πιάσω τον Κασιδιάρη για να μην πετάξει το ποτήρι στη Δούρου. Εκείνη την ώρα “τι κάνεις ρε;” του λέει η Λιάνα και γίνεται η συμπλοκή. Το “όχι, όχι” το φώναζα, που κορόιδεψαν πολλοί, ήταν μη φύγει το ποτήρι και χτυπήσει τη Δούρου. Άκου και ποιοι ήταν εκεί. Ο μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η Ρένα Δούρου, η Λιάνα, ο τραυματισμένος Ντίνος Σιωμόπουλος και η Ντόρα Κουτροκόη που έχασα κάποια στιγμή, δεν ήξερα πού ήταν. Ενδιαφέρον έχει βέβαια -που δεν θα το συζητήσουμε- τι έγινε όταν πήγαμε σε διαφημίσεις. Έγινε σύρραξη μέσα στο στούντιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή» είπε ο ίδιος.

Γιώργος Παπαδάκης: Το μωρό

Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει ζήσει πολλά απρόοπτα στον τηλεοπτικό αέρα μιας και μετρά τρεις δεκαετίες παρουσίας. Ένα από αυτά περιέγραψε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». «Θα σου πω ένα απρόοπτο από την εκπομπή “3 στον αέρα”. Ήταν δύο στούντιο στο ένα ήταν ο Νάσος και η Σεμίνα και στο άλλο εγώ. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας κύριος με ένα μωρό 6 μηνών. Μου λέει φωνάζοντας “κύριέ μου, αυτό το παιδί πώς θα το μεγαλώσω; Δεν έχω τη δυνατότητα” Μου αφήνει λοιπόν το μωρό και φεύγει» λέει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αυτό έγινε το 1986, σήμερα το παιδί θα είναι 34 χρονών» λέει ο Γιώργος Παπαδάκης και προσθέτει: «Εγκαταλελειμμένο, χεσ…νο κι εγώ αποσβολωμένος. Σταματήσαμε την εκπομπή και ψάχναμε να βρούμε που είναι ο πατέρας του. Εγώ νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. Αυτός ήταν ένας τηλεθεατής που αποφάσισε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο επειδή δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί του. Τον βρήκαμε μετά και τον βοηθήσαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα