Γεροβασίλη: Πάμε για συμφωνία μέχρι 18 Αυγούστου- Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί

«Από αύριο θα αρχίσει να γράφεται η συμφωνία», ήταν η εμφατική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η οποία φαίνεται πως ολοκληρώνεται-προς το παρόν-σήμερα με τη συνάντηση του «Κουαρτέτου» με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στις 18 Αυγούστου» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, , ωη οποία ωστόσο, γνωστοποίησε ότι «υπάρχουν άνθρωποι-μέσα και έξω-που δεν θέλουν συμφωνία».

Η κα Γεροβασίλη

σημείωσε, πάντως, πως «προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων και από την πλευρά των εταίρων», προσθέτοντας πως «η εμπειρία δείχνει ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις αυξάνονται».

Εξάλλου, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν». «Είναι λάθος να σχεδιάζουμε τώρα πολιτικές εξελίξεις. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Συν τοις άλλοις, η κα Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού πολυκομματικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι «το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν θα το φέρουμε από το παράθυρο στο προσκήνιο». Τέλος, η ίδια ανακοίνωσε, ότι «στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου χωρίς το μπόνους των 50 εδρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα