Φυτεία στα Γεράνεια Όρη: Ελικόπτερο, Δίωξη και ΕΚΑΜ σε επιχείρηση εντοπισμού

Φυτεία στα Γεράνεια Όρη: Βρήκαν τη φυτεία με περισσότερα από χίλια δενδρύλλια κάνναβης, ψάχνουν τους «καλλιεργητές». Έρευνα από αέρος, με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και  εδάφους, με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, χρειάστηκε για να εντοπιστεί η φυτεία με τα 1.100 δενδρύλλια, σε δασώδη περιοχή στα Γεράνεια Όρη στην Αττική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για την προσέγγιση στη φυτεία, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των αστυνομικών, κλήθηκε και η Ε.Κ.Α.Μ (Ειδική Κατασταλτική, Αντιτρομοκρατική

Μονάδα). Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών, πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντοπίστηκε με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, σε δύσβατο σημείο, σε δασώδη περιοχή στα Γεράνια Όρη, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Απογευματινές ώρες, πραγματοποιήθηκε  αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της  Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την Ε.Κ.Α.Μ., όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 1.100 δενδρύλλια κάνναβης. Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ήδη τα υλικά αυτά έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και θεωρείται βέβαιο ότι κατά την εξέτασή τους θα βρεθούν αποτυπώματα των εμπλεκομένων με την καλλιέργεια και θα ακολουθήσουν συλλήψεις.

Αλλά και στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς του  τοπικού Τμήματος,  συνελήφθη ημεδαπός,  για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Σε παρακολούθηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μετά από  αξιοποίηση στοιχείων, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση δασικό σημείο, πλησίον ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας του, όπου υπήρχαν επιμελώς κρυμμένες εντός πυκνής βλάστησης, γλάστρες με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης. Τη στιγμή που  μετέβη στο σημείο και ξεκίνησε να περιποιείται τα δενδρύλλια, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στη θέα των οποίων απέρριψε στο έδαφος δύο  νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.

Ανωτέρω ποσότητες κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ  κατασχέθηκαν επτά  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,80 μέτρων και διάφορα σύνεργα (γλάστρες, πλαστικό δοχείο, φανός κεφαλής), για την περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα