Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: Άλλα 736 δενδρύλλια βρέθηκαν στη λίμνη Πλαστήρα

Φυτεία κάνναβης Καρδίτσα: Δεν ξανάγινε στα χρονικά αυτό που αποκαλύπτεται γύρω από την ιστορική λίμνη Πλαστήρα, που φέρει το όνομα του στρατιωτικού και πολιτικού, γόνου της Καρδίτσας. Και τέταρτη (!) φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, ανακάλυψε η Αστυνομία, σε εννέα επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας, με φόντο την ιστορική τεχνητή λίμνη, τη δημιουργία της οποίας για εξυπηρέτηση των κατοίκων εμπνεύστηκε ο Πλαστήρας και την υλοποίησε ανέλαβε ο Κων. Καραμανλής.

Εντοπίστηκε, λοιπόν και η νέα φυτεία, «αποτελούμενη από 736 δενδρύλλια κάνναβης», λέει η Αστυνομία, «εντός ειδικά διαμορφωμένου και περιφραγμένου χώρου, σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ειδικότερα, προστίθεται,  «οργανώθηκε  αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της  Ο.Π.Κ.Ε. Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η προαναφερόμενη φυτεία κάνναβης, όπου χθες το πρωί κατελήφθη ο δράστης να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις και συνελήφθη». Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 736 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν, αλλά και διάφορα καλλιεργητικά σύνεργα (δοχείο, τσαπί, φτυάρι, ψαλίδι). Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε  στον  Εισαγγελέα.

Το πρόσφατο ρεπορτάζ του ALPHAFREEPRESS

Μόλις, πριν από ημέρες, το Alphafreepress,  με αφορμή τις αλλεπάληληες αποκαλύψεις των φυτειών γύρω από τη λίμνη, έγραφε: «Και τρίτη (!) φυτεία, αποτελούμενη από 431 δενδρύλλια κάνναβης, ανακαλύφθηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης. Μόλις επτά ημέρες από το ξερίζωμα άνω των  1000 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία, άγνωστοι ακόμη δράστες, καλλιεργούσαν με φόντο την τεχνητή λίμνη, βρέθηκαν μπροστά στη νέα φυτεία, τα δενδρύλλια της οποίας επίσης ξερίζωσαν. Εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 431 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,90 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Οι αστυνομικοί και αυτή τη φορά δεν εντόπισαν τους καλλιεργητές καθώς ο φόβος της σύλληψης τους έχει απομακρύνει από την περιοχή. Ωστόσο,  από τον προαναφερόμενο χώρο, κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα πρόσφορα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και είδη διαβίωσης. Για τον εντοπισμό των άλλων δύο φυτειών  των 1000 δενδρυλλίων στην ιστορική λίμνη, το Alphafreepress, έγραφε: Με φόντο τη Λίμνη Πλαστήρα,  κάποιοι καλλιεργούσαν πάνω από 1000 δενδρύλλια κάνναβης!

Και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ στην έρευνα

Στο πλαίσιο των ειδικών,  στοχευμένων δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης,  εντοπίστηκαν  με τη συνδρομή ελικοπτέρου, δύο φυτείες κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία,  κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία, αποτελούμενη από 1.070 φυτά κάνναβης, ύψους έως 20 εκατοστά, καθώς και 140 φυτά κάνναβης σε πλαστικά δοχεία, έτοιμα προς μεταφύτευση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση και στην κατάσχεση όλων των δενδρυλλίων κάνναβης. Επιπλέον, προστίθεται,  στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε η δεύτερη φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 11 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,9 μέτρα. Από τους χώρους των δύο φυτειών κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών, καθώς και είδη διαβίωσης.

Δείτε ακόμηΣαρωτικοί έλεγχοι τροχαίας για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητόΚατέθεσε ο Στέφανος Χίος για τον δράστη της επίθεσης – “Φορούσε κουκούλα και είχε σχιστά μάτια”Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών
Keywords
Τυχαία Θέματα