Φυσικό απορρυπαντικό ρούχων: Πώς να το φτιάξετε με απλά υλικά

Το να φτιάξετε το δικό σας φυσικό απορρυπαντικό ρούχων είναι διασκεδαστικό, εύκολο στην παρασκευή του, οικονομικότερο από άποψη κόστους και ταυτόχρονα αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων με χημικά. Το υγρό απορρυπαντικό ρούχων είναι ιδανική επιλογή για πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία καθώς διαλύεται εύκολα. Επίσης είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς η φόρμουλα παρασκευής του δεν περιέχει βαφές ή αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα.

Όλες οι γυναίκες πλέον είτε λόγω οικονομίας, είτε γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τα χημικά ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις πιο οικονομικές και

πιο ασφαλείς, και για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάμε (π.χ. τα παιδιά μας). Παρακάτω θα διαβάσετε οδηγίες για να φτιάξετε υγρό φυσικό απορρυπαντικό ρούχων και φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.

Υγρό φυσικό απορρυπαντικό ρούχων

Το υγρό απορρυπαντικό ρούχων είναι ιδανική επιλογή για πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία καθώς διαλύεται εύκολα. Επίσης είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς η φόρμουλα παρασκευής του δεν περιέχει βαφές ή αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα. Γεμίστε 1/2 φλυτζάνι με σαπούνι, τρίβοντας με τον τρίφτη του τυριού μια πλάκα σαπουνιού. Ρίξτε το τριμμένο σαπούνι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 φλυτζάνια νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στην κουζίνα, ρυθμίστε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς έως το σαπούνι να διαλυθεί και να λιώσει. Σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι, ρίξτε το λιωμένο σαπούνι, 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα, 1/2 φλυτζάνι  σόδα πλυσίματος, 1/4 φλυτζανιού βόρακα και 3 λίτρα ζεστό νερό.

Η σόδα πλυσίματος είναι καυστική, γι’ αυτό πρέπει να φοράτε γάντια όταν την χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να φτιάξετε σόδα πλυσίματος, διαβάστε εδώ. Ανακατέψτε το μείγμα απορρυπαντικού καλά, ώστε να διαλυθούν όλα τα συστατικά. Κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το να παραμείνει όλη τη νύχτα για να πυκνώσει. Για το πλύσιμο των ρούχων, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων στη ειδική θήκη του πλυντηρίου. Φυλάξτε το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη

Το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και ταυτόχρονα οικονομικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα πλυντήρια ρούχων καθώς η παρασκευάζεται με τέτοιο τρόπο που  δεν προκαλείται πολύς αφρός. Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη του τυριού και τρίψτε 1 πλάκα σαπουνιού (περίπου 140gr) σε σκόνη όσο για να γεμίσει 1 φλυτζάνι. Χρησιμοποιήστε την πλευρά του τρίφτη για τις πιο λεπτές νιφάδες.

Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη του τυριού και τρίψτε 1 πλάκα σαπουνιού (περίπου 140gr). Σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι, ρίξτε 1 φλυτζάνι σαπουνιού, 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλυτζάνι σόδα πλυσίματος και 1/2 φλυτζάνι βόρακα. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και διατηρήστε το μείγμα αεροστεγές δοχείο και σε ξηρό περιβάλλον. Για το πλύσιμο των ρούχων, χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας από το φυσικό απορρυπαντικό ρούχων για πλυντήρια υψηλής τεχνολογίας και 2 κουταλιές της σούπας για κανονικά πλυντήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα