Φρίκη: Πυροβόλησαν εξ επαφής ελάφι στην Πάρνηθα (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μόνο οργή και θλίψη νιώθουμε που ανάμεσα μας ζουν άνθρωποι που σκοτώνουν εξ επαφής πλάσματα όπως το εικονιζόμενο ελάφι με σκοπό το κέρδος αλλά και την ικανοποίηση πως επιβλήθηκαν σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο που τους εμπιστεύθηκε.

Η τυχερή στην ατυχία της ελαφίνα που έσωσε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθλαψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ βρέθηκε τραυματισμένη από σφαίρα στο κεφάλι δίπλα από το μωρό της.

Χαρακτηριστικά

η ΑΝΙΜΑ αναφέρει:

«Το ζώο, που συνοδεύεται από το μικρό του, είναι από εκείνα τα «ήμερα » ελάφια της περιοχής Ξενία-Καζίνο, που έρχονται να φάνε από τα χέρια των επισκεπτών. Αυτή την εμπιστοσύνη εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που το πυροβόλησε, για καλή τύχη του ελαφιού όμως το βλήμα πέρασε από το μάγουλο και βγήκε από το λαιμό χωρίς να πειράξει ζωτικό όργανο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοβαρό τραύμα κατέβαλε το ζώο, που φαίνεται ότι δεν μπορούσε εδώ και μέρες να φάει. Πήγαμε λοιπόν με το Δασαρχείο, το ζώο αναισθητοποιήθηκε και, προσπαθώντας να καθαρίσουμε τις πληγές, βγάλαμε από το μάγουλό του ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του βλήματος!

Το οποίο βλήμα είχε δημιουργήσει και ένα σοβαρό τραύμα κατά την έξοδο Κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο ιατρείο του Αχιλλέα Ακρίβου, του συνεργάτη μας κτηνιάτρου, για να γίνει ραφή του μεγάλου τραύματος. Μετά από κάποιες ώρες, κι αφού χορηγήθηκαν ορός, αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη, η ελαφίνα επέστρεψε στο βουνό για να ξανασμίξει με το μικρό της. Οι δασικοί και μέλη της ΑΝΙΜΑ ανέλαβαν την παρακολούθηση της πορείας της υγείας της, μιας και δεν μετακινείται μακρυά από την περιοχή.»

Το άρθρο Φρίκη: Πυροβόλησαν εξ επαφής ελάφι στην Πάρνηθα (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα