Φραγκίσκος: Κάνουμε αυτό που έκαναν οι ναζί, αλλά με λευκά γάντια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τις αμβλώσεις που γίνονται όταν οι προγεννητικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν γενετικές ή ανατομικές ανωμαλίες καταδίκασε με απερίφραστο τρόπο ο Πάπας Φραγκίσκος, παραπέμποντας μάλιστα στους ναζί.

«Πρέπει να αποδεχόμαστε τα παιδιά όπως έρχονται, όπως τα στέλνει ο Θεός, ακόμη κι αν είναι άρρωστα», είπε ο Πάπας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προγεννητικούς ελέγχους.

«Η πρώτη πρόταση σε αυτή την περίπτωση είναι «πρέπει να το ξεφορτωθούμε;». Φόνοι παιδιών. Για να έχουμε μια πιο ήσυχη ζωή, εξοντώνουμε αθώα πλάσματα», συνέχισε,

σε ομιλία του στο Forum delle Famiglie, εκδήλωση συνομοσπονδίας ενώσεων που εκπροσωπούν οικογένειες καθολικών στην Ιταλία.

Τραμπ και Όρμπαν «κλείνουν» τα σύνορα

«Το λέω με οδύνη. Τον περασμένο αιώνα, όλος ο κόσμος σκανδαλίστηκε από αυτό που έκαναν οι ναζί για να επιτύχουν την καθαρότητα της φυλής. Σήμερα κάνουμε το ίδιο πράγμα με λευκά γάντια», υπογράμμισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι μόνο ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να αποκαλούνται οικογένειες. «Είναι οδυνηρό να συζητάμε γι’ αυτό σήμερα: Ο κόσμος μιλάει για διαφοροποιημένες οικογένειες, για διάφορα είδη οικογένειας, αλλά η οικογένεια στα μάτια του θεού είναι μόνο μία, αυτή που δημιουργούν ένας άνδρας και μια γυναίκα», είπε.

Το άρθρο Φραγκίσκος: Κάνουμε αυτό που έκαναν οι ναζί, αλλά με λευκά γάντια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα