Φωτίου: «Επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος – 3,6 εκατ. ωφελούνται φέτος από το μέρισμα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φωτίου για το κοινωνικό μέρισμα: Φέτος, ωφελούνται 3,6 εκατ. δικαιούχοι

Μέσω αιτήσεων που θα υποβληθούν στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet, θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Το ποσό που διατίθεται, ανέρχεται στα 710 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι

το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση, χρήματα από το υπερπλεόνασμα».

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού» τόνισε η κ. Φωτίου.

Όπως πρόσθεσε, φέτος το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους.

«Σήμερα, που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος.

Στόχος να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοινώθηκε, η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το τρέχον έτος επιτρέπει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά στη βάση κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η οίκοθεν καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε δικαιούχους, εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια:

α) Ο υπόχρεος ή συνυπόχρεος είναι είτε συνταξιούχος είτε λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

β) Ο υπόχρεος ή συνυπόχρεος είναι ηλικίας 70 ετών και άνω.

γ) Δεν υπάρχουν στην ωφελούμενη μονάδα εξαρτώμενα μέλη ούτε φιλοξενούμενοι.

δ) Έχει δηλωθεί κύρια κατοικία και όχι φιλοξενία σε άλλο φυσικό πρόσωπο.

ε) Είναι ενημερωμένο το πεδίο του ΑΦΜ στη βάση του ΑΜΚΑ για τον υπόχρεο και συνυπόχρεο, εφόσον υπάρχει.

Το άρθρο Φωτίου: «Επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος – 3,6 εκατ. ωφελούνται φέτος από το μέρισμα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα