Φωτιά τώρα: Καλύτερη η κατάσταση στην Ελαφόνησο – Σε εξέλιξη η φωτιά στον Μαραθώνα

Φωτιά τώρα: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα, εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στην Ελαφόνησο, αλλά και ενός ξενοδοχείου, για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Πλέον στο

νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχείο στην Ελαφόνησο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα. Οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται το κάμπινγκ και το ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου Ελαφόνησος, που εκκενώθηκαν. Στο μεταξύ, ουρές σχηματίστηκαν στο λιμάνι από παραθεριστές που προσπαθούν ν εγκαταλείψουν το νησί.

Φωτιά τώρα: Ρεπορτάζ τοπικού μέσουΕλαφόνησος: Μαρτυρία για τη φωτιάΦωτιά τώρα: Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου επί της οδού Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια.

Ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι για αυτό κινητοποιήθηκαν άμεσα και αυτή την ώρα επιχειρούν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Έπειτα από νεότερη ενημέρωση στην περιοχή σπεύδει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Πλαταιών από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Φωτιά τώρα: Συναγερμός για ακραίο κίνδυνο φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση τριήμερου συναγερμού από σήμερα, εξαιτίας του ακραίου κίνδυνου για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς, κατηγορίας 5. Ο καύσωνας αλλά και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα και η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα