Φωτιά τώρα: Ελαφόνησος, Μαραθώνας, Ζούμπερι, Ασπρόπυργος – Πώς είναι η κατάσταση

Φωτιά τώρα: Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο φωτιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι. Ωστόσο στην Πυροσβεστική έχει σημάνει “κόκκινος” συναγερμός, με τους πανίσχυρους ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο κατάσβεσης. Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα. Στην

συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία. Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Νέας Μάκρης διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς: Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος.

Φωτιά τώρα: Δείτε βίντεοΦωτιά τώρα: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στον Μαραθώνα

Οι καπνοί και η έντονη μυρωδιά καμένου είναι ιδιαίτερα αισθητά στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.  Ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για πυροπροστασία Γιώργος Λέπουρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε. Πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι το 70% της φωτιάς ελέγχεται κι ότι δεν απειλούνται σπίτια. Σημείωσε πως η φωτιά καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Εκεί κατευθύνθηκαν άμεσα 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, μια μηχανοκίνητη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων και 2 υδροφόρες του Δήμου. Και αυτή η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 20 οχήματα, μια ομάδα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 2 υδροφόρες της περιφέρειας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2019

Φωτιά τώρα: Η αρχή έγινε με την Ελαφόνησο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. Εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στην Ελαφόνησο, αλλά και ενός ξενοδοχείου, για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Φωτιά τώρα: Φωτιά στην Κεφαλονιά

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Σβωρονάτα Κεφαλονιάς, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 8 πυροσβέστες, ενώ για την κατάσβεση της βοηθούν και 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ή το αεροδρόμιο του νησιού.

Φωτιά τώρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πυλαία

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στους Ελαιώνες Πυλαίας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα πίσω από μαιευτική κλινική. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά πρόλαβε να κάψει μόλις τρία στρέμματα και να τεθεί, μέσα σε περίπου μισή ώρα, υπό μερικό έλεγχο, ενώ δεν κινδύνεψε κάποιο οίκημα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της γενικής επιφυλακής στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του «κόκκινου συναγερμού» για εκδήλωση πυρκαγιάς, ήταν άμεση.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 18 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το thessnews.gr.

Φωτιά τώρα: Το μήνυμα έκτακτης ανάγκης

Με ένα παρατεταμένο ήχο και μία οθόνη κινητού που αρχικά μαυρίζει και μετά εμφανίζεται σε αυτή ολόκληρο το μήνυμα εμφανίζεται το sms που έρχεται από τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112. Το μήνυμα αναβοσβήνει με σηματάκι που εφιστά την προσοχή.

«Κόκκινος» συναγερμός από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

«Κόκκινο» συναγερμό για ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το Σάββατο σήμανε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας τονίζεται ότι -λόγω του καύσωνα του Σαββάτου αλλά και των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν- υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία , κεντρική και νότια Εύβοια)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)

Keywords
Τυχαία Θέματα