Φίλης – Κεραμέως: “Ηταν επίθεση στην υπουργό, όχι στην οικογένειά της”

Ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα του Νίκου Φίλη με τη Νίκη Κεραμέως προκλήθηκε σήμερα Παρασκευή, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος Φίλης σε προηγούμενη συνεδρίαση, όπου είχε μπλέξει στην κομματική αντιπαράθεση τα παιδιά της Υπουργού Παιδείας, προκάλεσαν σήμερα τις αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει

την χυδαία- όπως είπαν- και προσωπική επίθεση του κυρίου Φίλη στην υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα η Φωτεινή Πιπιλή που πήρε το λόγο ανέφερε ότι ” είναι χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη. Αναφέρομαι συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν βρέθηκε κανείς -καμιά γυναίκα και αντρας- για να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του για την συμπεριφορά του κ. Φίλη απέναντι στην υπουργό. Θυμίζω στους παλαιότερους πως όταν χρυσαυγίτισσα βουλευτής επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς σε παιδί τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβησαν βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να αποκρούσουν την χυδαία αυτή επίθεση”.

Όμως ο κύριος Φίλης επέμεινε και σήμερα στις απόψεις του και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το χτύπημα κάτω από τη μέση, όπως αποκαλούν οι βουλευτές της νέας Δημοκρατίας τα όσα είπε για την κυρία Κεραμέως. Μάλιστα ανέφερε ότι η επίθεση αφορούσε προσωπικά την κυρία Κεραμέως και όχι την οικογένειά της και μίλησε για “προπαγάνδα”.

‘Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών’

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης είχε πει για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ότι τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται την μητέρα τους ως “σφαγέα” των υποψηφίων φοιτητών… “Έχετε 2 παιδιά μικρά, κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά, που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημο σας. Το μαχαίρι βάλτε μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών. Είστε απαράδεκτη. Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε, μαζί το τυλίγετε με δημοσκοπήσεις ψεύτικες, στημένες, που τις διαψεύδει η ζωή.”

“Η κυρία Πιπιλή ήταν απούσα από την διαδικασία και δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ανοίκεια ακούστηκαν εναντίων μου. Αν δεν διαγραφούν, θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κυρία Πιπιλή δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογενείας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα”.

Ανταπαντώντας, η κυρία Πιπιλή εξήγησε,

 “Δεν ήμουν απούσα. Είναι επιβεβλημένο απ’ το προεδρείο το ποιοι θα είναι παρόντες. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι στις συνεδριάσεις μέσω του διαδικτύου. Αυτό που είπατε κ. Φίλη είναι προσβλητικό. Το προεδρείο όρισε ποιοι θα είναι με φυσική παρουσία παρόντες”. Στη συζήτηση παρενέβη και η υπουργός, επισημαίνοντας πως ο κ. Φίλης δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη, ενώ ζήτησε από τις γυναίκες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν καθαρή θέση.

“Ο κ. Φίλης δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη. Είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να διαγραφούν απ τα πρακτικά όσα είπε. Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Το πιο συγκλονιστικό -και κοιτώ κυρία Τζούφη και κυρία Αναγνωστοπούλου- είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια. Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Φίλης πήρε τον λόγο και ζήτησε να διαγραφούν όσα είπε η κυρία Πιπιλή. Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο. Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ειναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Εχουμε πολιτικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα