Εξόρμηση στην Πελοπόννησο από «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Κατά σειρά τους… νομούς της Πελοποννήσου είχαν πάρει τα μέλη συμμορίας, που παρίσταναν τους… τεχνικούς της ΔΕΗ και εξαπατούσαν ή επιχειρούσαν να εξαπατήσουν ανύποπτους πολίτες. Συγκεκριμένα, πλησίαζαν ιδιοκτήτες σπιτιών και λέγοντάς τους ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν

τα χρήματα και τα κοσμήματά τους. Να τα βάλουν στη συνέχεια μέσα σε ύφασμα και να αφήσουν έξω από το σπίτι, πριν αυτό γίνει… παρανάλωμα του πυρός!

Στη συνέχεια, «δούλευαν» δήθεν με τα κατσαβίδια κι έστελναν το θύμα στο εσωτερικό του σπιτιού να δει τον πίνακα. Μέχρι να βγει έξω ο ιδιοκτήτης ή η ιδιοκτήτρια, οι τεχνικοί- «μαϊμού» είχαν εξαφανιστεί με τα υφάσματα! Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης έντεκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην Αργολίδα, την Αρκαδία και την Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν στην Τρίπολη δύο ημεδαποί, ηλικίας 39 και 40 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο ημεδαπό και άγνωστους συνεργούς τους. Εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς, σε δύο μόνο ημέρες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο στο Άργος, εξαπάτησαν έναν άλλο στην Τρίπολη και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους επτά, ενώ εξαπάτησαν άλλον ιδιοκτήτη στην Καλαμάτα, αλλά τα βρήκαν… μπαστούνια σε άλλη απόπειρα απάτης.

Διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Το άρθρο Εξόρμηση στην Πελοπόννησο από «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα